Beltrumse helpt ziekenhuis in Gambia

BELTRUM – Deze week wordt een deel van de goederen die Carla Klein Breteler uit Beltrum heeft verzameld voor het Serekunda General Hospital in Gambia verscheept. Het gaat om babywiegjes, kinderrolstoelen, een zuurstofapparaat, medisch materiaal, medicijnen en babykleding. Ook gaan er voetbaltenues van de voormalige Ludgerschool en VIOS mee voor het voetbalteam in Serekunda. Het verschepen van deze containers wordt betaald door sponsorgeld.

Het is de bedoeling dat er dit jaar ook nog een medisch team vanuit het SKB op vrijwillige basis gaat opereren en ondersteuning bieden in het leren opereren in Gambia. De directie van het Serekunda Hospital hoopt hiermee de kwaliteit van zorg te verbeteren. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Daarvoor wordt er weer een lading verscheept, waaronder materialen die nodig zijn voor het werken in dit ziekenhuis. De directie van het SKB staat achter dit project. Indien u nog materialen heeft of u dit project wilt helpen sponsoren, kunt u een mail sturen naar: [email protected]. Klein Breteler: ”Vorig jaar november ben ik als toerist naar Gambia geweest en heb dit ziekenhuis bezocht. Er bleek een groot te kort aan materialen, maar ook aan medische mensen. Een chirurgische afdeling stond leeg omdat er geen arts was.”

”Het aanbod van patiënten is er wel. Samen met twee collega’s van de intensive care in Winterswijk probeer ik naast de materialen, ook een medisch team vanuit het SKB naar Gambia te laten gaan. Er hebben zich artsen en verpleegkundigen aangemeld en de voorbereidingen zijn in volle gang.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven