B&W wijst verplaatsing kermis-podium af

tn_2011_0409voorjaarskermis20110055EIBERGEN – De bestuursleden van stichting Draaimolen en de horeca in Eibergen hebben de gemeente Berkelland gevraagd of ze het kermis-podium van de Brink naar de Kerkstraat (ter hoogte van Scapino) mogen verplaatsen. B&W vindt dit geen goed plan en verleend daarom geen toestemming aan bovengenoemden. Volgens de gemeente zijn er bezwaren uit de buurt en komt de bereikbaarheid van de Grotestraat en Kerkstraat in gevaar als het podium op de nieuwe plek komt.

Stichting Draaimolen reageert teleurgesteld na het lezen van het besluit. “Het doel van de verplaatsing is om de horeca te centraliseren. Op deze manier kunnen de horecaondernemers elkaar goed versterken. Tevens is het toezicht tijdens de kermis stukken makkelijker. Beveiligers hoeven niet elke keer rondjes te lopen”, zegt Niek Boevink voorzitter van stichting Draaimolen.

Waarschijnlijk gaat stichting Draaimolen bezwaar aantekenen tegen het besluit van B&W. Boevink: “Ik wil deze beslissing niet alleen maken, daarom gaan we dit bespreken tijdens de vergadering op 6 maart.” De kermis-voorzitter benadrukt nog even dat in heel veel plaatsen deze situatie door gemeenten wordt goedgekeurd. Kijk maar naar Lichtenvoorde.”

Achter de schermen is stichting Draaimolen druk bezig met de voorjaarskermis. Kermis Live (op 14 april) is weer één van de onderdelen tijdens de kermis. Zangtalenten kunnen zich melden via: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven