Eibergenaar start restaurant in Oldenkott

tn_dsc01807OLDENKOTT/EIBERGEN – Eibergenaar Robert Kaiser (41) heeft samen met Kees Kregting (48) uit Alstätte deze week de deuren geopend van premium steakhouse Oldenkott. Het duo heeft de zaak – net over de grens bij Rekken – gekocht van de vorige eigenaar. Er is de laatste maanden hard gewerkt om het restaurant op te knappen en opnieuw in te richten. Althans het nieuwe gedeelte (restaurant), het voorcafé blijft zoals vroeger omdat dit een monument is uit het jaar 1834.

Kaiser laat trots zijn nieuwe bedrijf zien. Vooral het nieuwe concept wil hij onder de aandacht brengen. ”Nergens in deze streek kun je dit vinden. We verkopen vlees van verschillende runderen, rassen uit Noord Amerika, Frankrijk en zelfs uit Japan.” Deze rumpsteaks, beefburgers, of Rib Eyes worden bereid op een houtskoolgrill (live-cooking). De menukaart van Oldenkott is heel divers. Ook voor vis een traditionele schnitzel, of een kindermenu kun je bij Oldenkott terecht.

Niet alleen binnen is een hoop veranderd ook buiten is de bezem erdoor gegaan. Het terras is uitgebreid van dertig naar honderdvijftig stoelen. Binnenkort wordt er op het terras een ijsloket geopend (op dit moment nog in aanbouw) waar ambachtelijk ijs gekocht kan worden. “We vinden het belangrijk om kwaliteit te bieden, dat staat bij ons hoog aan het vaandel. Kees heeft vijventwintig jaar ervaring in de keuken en dat merk je aan de producten”, zegt Kaiser.

Naast het eten kunnen fietsers en andere passanten ook een kop koffie met gebak, een lekker Duits biertje (Warsteiner of Urquell), of een glaasje whisky komen drinken. Mensen kunnen buiten zitten of lekker bij de open haard. Achter het café/restaurant zit ook nog een grote zaal waar partijen en feesten gehouden kunnen worden. Ook biedt Oldenkotte meerdere hotelkamers aan.

Kaiser: “We zijn bezig met plannen om een game-hal te maken met videogames. Maar dat blijft op dit moment nog een wens.” Bij het bedrijf werken ruim 25 medewerkers. Voor meer informatie kijk op de website www.steakhouse-oldenkott.de.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2615]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven