Eibergenaar start restaurant in Oldenkott

Door Redactie op 30-03-2012

tn_dsc01807OLDENKOTT/EIBERGEN – Eibergenaar Robert Kaiser (41) heeft samen met Kees Kregting (48) uit Alstätte deze week de deuren geopend van premium steakhouse Oldenkott. Het duo heeft de zaak – net over de grens bij Rekken – gekocht van de vorige eigenaar. Er is de laatste maanden hard gewerkt om het restaurant op te knappen en opnieuw in te richten. Althans het nieuwe gedeelte (restaurant), het voorcafé blijft zoals vroeger omdat dit een monument is uit het jaar 1834.

Kaiser laat trots zijn nieuwe bedrijf zien. Vooral het nieuwe concept wil hij onder de aandacht brengen. ”Nergens in deze streek kun je dit vinden. We verkopen vlees van verschillende runderen, rassen uit Noord Amerika, Frankrijk en zelfs uit Japan.” Deze rumpsteaks, beefburgers, of Rib Eyes worden bereid op een houtskoolgrill (live-cooking). De menukaart van Oldenkott is heel divers. Ook voor vis een traditionele schnitzel, of een kindermenu kun je bij Oldenkott terecht.

Niet alleen binnen is een hoop veranderd ook buiten is de bezem erdoor gegaan. Het terras is uitgebreid van dertig naar honderdvijftig stoelen. Binnenkort wordt er op het terras een ijsloket geopend (op dit moment nog in aanbouw) waar ambachtelijk ijs gekocht kan worden. “We vinden het belangrijk om kwaliteit te bieden, dat staat bij ons hoog aan het vaandel. Kees heeft vijventwintig jaar ervaring in de keuken en dat merk je aan de producten”, zegt Kaiser.

Naast het eten kunnen fietsers en andere passanten ook een kop koffie met gebak, een lekker Duits biertje (Warsteiner of Urquell), of een glaasje whisky komen drinken. Mensen kunnen buiten zitten of lekker bij de open haard. Achter het café/restaurant zit ook nog een grote zaal waar partijen en feesten gehouden kunnen worden. Ook biedt Oldenkotte meerdere hotelkamers aan.

Kaiser: “We zijn bezig met plannen om een game-hal te maken met videogames. Maar dat blijft op dit moment nog een wens.” Bij het bedrijf werken ruim 25 medewerkers. Voor meer informatie kijk op de website www.steakhouse-oldenkott.de.

Foto’s Roy Nijman:

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Slaappatroon van steeds meer kinderen ontregelt
BERKELLAND - Dat slapen van essentieel belang is om goed te kunnen functioneren dat hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Toch zien we dat voora......
Lees verder »

Informatieavond reanimeren bij Trefpunt in Neede
NEEDE - Bent u altijd al benieuwd geweest hoe u reanimeren kunt leren? Kom dan op Donderdagavond 9 Februari naar Trefpunt de Berg in Neede. Deze......
Lees verder »

Chantal Nijhof pakt tweede prijs
NEEDE - Afgelopen weekend vond het springconcours in Vragender plaats. Chantal Nijhof kwam met haar paard Mon Ami succesvol aan de start. De combinati......
Lees verder »

Cursus Beweeg Zeker in Borculo en Ruurlo vanaf 21 maart
BORCULO/RUURLO - In het voorjaar start de Sport Federatie Berkelland (SFB) met een nieuwe ronde van de valpreventiecursus Beweeg Zeker. Deze cursus he......
Lees verder »

Eigenaar van verongelukte kat gezocht
NEEDE - Richard Belshof baalt als een stekker, hij heeft maandagavond een kat aangereden. De kat heeft de aanrijding niet overleefd. Richard is nu op......
Lees verder »

GGD vaccineert tegen coronavirus in Haarlo
HAARLO - GGD Noord- en Oost-Gelderland is van 9 tot en met 11 februari en van 13 tot en met 15 maart aanwezig bij HCR Prinsen in Haarlo voor iedereen ......
Lees verder »

Singer-songwriter Douwe Bob op zaterdag naar Reurpop
RUURLO - Singer-songwriter Douwe Bob komt met Reurpop naar Ruurlo. Hij betreedt rond middernacht het podium en speelt dan een uur voor de Ruurlose fe......
Lees verder »

Turners van Odival Eibergen doen het uitstekend in Didam
EIBERGEN - Voor de turners van Odival Eibergen heeft de wedstrijd in Didam goed uitgepakt. Twee zilveren medailles in de team mix wedstrijden en goed......
Lees verder »

Goede start wedstrijdseizoen RGV Ruurlo Acrogym
RUURLO – Op zaterdag 14 januari en zaterdag 4 februari stonden de eerste vijf wedstrijdteams van RGV Ruurlo Acrogym op de vloer. 14 januari mochten d......
Lees verder »

RGVteam goed voor 5 medailles
RUURLO -  Afgelopen zaterdag wist het team van RGV Ruurlo, in het nivo supp; lement F, de 2e vooronde een goed resultaat neer te zetten. Het tea......
Lees verder »

Tom Slikker wint NK Driebanden Junioren bij HCR Prinsen in Haarlo
HAARLO - Dit weekend werd er in de  biljartzaal van HCR Prinsen in Haarlo door 8 spelers gestreden om het Nederlands Kampioenschap Driebanden voo......
Lees verder »

Afgelastingen amateurvoetbal zondag 5 februari
BERKELLAND - De winterstop is voorbij, vanaf vandaag wordt er weer volop gevoetbald op de Berkellandse velden. De regen gooit wel direct roet in het e......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

NUB TV

Boeren feliciteren FrieslandCampina in Borculo met verjaardag


BORCULO – De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Borculo bestaat 125 jaar, wat reden was voor Achterhoekse melkveehouders om woensdagochtend langs te komen met een bloemetje én een feestelijke banner. De boeren, die als lid onderdeel zijn van het internationale bedrijf, hopen zo de banden aan te halen. “Een mooi moment vanuit de boeren die bij ons zijn aangesloten”, vindt locatiedirecteur Eric Hassink.

“We zijn hier ooit begonnen met een boterfabriek, later kaas, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot wat je nu ziet staan.” Behalve een felicitatie, was het voor de boeren een manier om de banden aan te halen. Volgens Gerbert Boenink, voorzitter van de districtsraad van het bedrijf in de Achterhoek, is dat nodig: “De verbinding tussen de leden en de mensen die hier werken is minder geworden. Vroeger werkten de zonen en dochters allemaal in die fabriek. Wij willen die verbinding terugbrengen.” De locatiedirecteur herkent het verhaal. “Ik denk dat de band in het verleden misschien wel hechter geweest is, toen was het echt lokaal gericht”, zegt Hassink. “Het bedrijf is internationaler geworden, misschien zijn we ook wel wat uit elkaar gegroeid, maar de contacten zijn nog steeds goed.” Boenink: “In een coöperatie is net als in een familie veel discussie, er zijn continu mensen die iets vinden. In globaliteit zijn mensen tevreden, maar er zijn ook zeker kritische leden, dat is goed.”

‘Gezonde toekomst’
Hoewel er vanwege de stikstofcrisis bij sommige veehouders zorgen zijn over de toekomst, ziet de fabriek de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Zuivel in zijn algemeenheid heeft denk ik nog steeds een ongelofelijk mooie toekomst”, aldus Hassink, die aangeeft dat de locatie in Borculo onder meer kindervoeding en medische producten produceert. “Die breedheid zorgt ervoor dat we echt een gezonde toekomst tegemoet gaan.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »