Hondenpoep is nu ergernis nummer één!

afbeelding-nieuw-roy-29631BERKELLAND – Hondenpoep is op dit moment – blijkt uit onderzoek van Nieuwsuitberkelland.nl – ergernis nummer één in Berkelland. In verschillende plaatsen duiken steeds meer spontane acties op om de hondenbezitters en de gemeente Berkelland aan het denken te zetten. Maar wat doet de gemeente Berkelland om het probleem te verminderen? Volgens de inwoners van Berkelland niet veel (zie reacties hieronder). De gemeente zorgt alleen maar voor meer uitlaatplekken door de bezuinigingen op het openbaar groen!

Bennie te Veluwe uit Beltrum: Sportpark de Sonders heeft last van hondenpoep… In de singels en in de paden. Vrijwilligers zitten er in te graaien, met de bosmaaier vliegt het in de rondte.

Judith Schelfer uit Neede: Ook wij storen ons er mateloos aan dat mening hondenbezitter de poep NIET opruimt! Er zijn diverse prullenbakken voor de poep te vinden rond de vijver, maar nog steeds zijn er veel mensen die de poep van hun hond niet opruimt. wij wonen naast de vijver en ik kan u vertellen dat ik menig hondenbezitter bij naam kan noemen, maar dit laat ik liever aan de, door de gemeente Berkelland aangestelde persoon, hondenwachter? over. alleen kan ik hem niet signaleren rond de vijver! en dat is dan wel weer jammer want als hij hier een dagje in de kamer zou gaan zitten zou hij menig hondenbezitter op de bon kunnen slingeren. Wij storen ons dus er ook mateloos aan dat de poep niet opgeruimd wordt, en de spelende kinderen er dus instappen!

Henk Bredeveld uit Eibergen: Aan het einde van de Lariksweg (groenstrook) richting Borculoseweg worden ook de honden uitgelaten. Hier is het probleem dat de hondenpoep niet wordt opgeruimd maar standaard in de goot wordt geschoven. Iedereen klaagt erover alleen de gemeente Berkelland doet er niks aan. Ze moet hier veel harder tegen optreden. Een oplossing zou kunnen zijn foto’s laten maken door de bewoners en deze dan openlijk publiceren. Men denkt dat opruimen (dus in en zakje meenemen) hetzelfde is als in de goot schuiven en het is/zijn altijd dezelfde en ze schamen zich er ook nog eens niet voor.

Gea en Folkert Rinkema uit Eibergen: We hadden eerst struiken voor het huis, aan de Eikenlaan i.v.m. bezuinigingen van de gemeente is het een grasveld geworden, dus nu een honden uitlaatplek. Een hoop te verdienen voor de hondenwacht.

Emmy Borckink uit Eibergen: Best geinig dat stukje over honden stront, wel jammer dat het alleen over hondenstront gaat. Wat dacht je van al die vreselijke katten stront. Maar nee, daar hoor je nooit iemand over. Ik zou zeggen ook een mooi onderwerp. Plus alle dode vogeltjes die die katten laten slingeren als ze er weer eens een gevangen hebben. Conclusie honden poep opruimen en mensen met katten ook de stront opruimen en de kat of binnen houden of aangelijnd.

Aly Venema uit Eibergen: Ook in de wijk Westenesch is veel overlast van hondenpoep. Sinds er overal grasveldjes zijn aangelegd, zijn het “hondenpoep-uitlaatveldjes” geworden. Waar blijft de controleur? Dit reeds gemaild naar de gemeente, helaas  er geen reactie opgekregen.

Joke Pot (Gemeente Belangen) uit Borculo: Hondenpoep, irritatie nummer 1: de vervuiler betaald maar eens een keer, lijkt me.

Michel Ligtenbarg (CDA) uit Borculo: Ook in borculo overlast door hondenpoep bij de weg naar ’t elbrink. Tegenover voetbalkooi (dus aan de overzijde van de weg vanuit de voetbalkooi gezien).

Karin Kruidenier uit Eibergen: Gemeenten Berkelland graag controle op uitvoeren in Eibergen. Borculoseweg en de Mors. BVD.

G.Jansen uit Eibergen: Op speelplaats “den ham” in wijk het Simmelink worden regelmatig honden uitgelaten. Dit gebeurt zelfs in de zandbak en op het voetbalveldje! Onze jongste dochter is al een paar keer thuis haar handen komen wassen omdat er poep in het zand zat! Een waardeloos beleid van deze gemeente! Weten ze uberhaupt dat hier een speelplaats ligt? Doe hier toch eens wat aan!

Henk Teselink uit Eibergen: De vroegere gemeente Eibergen heeft ooit geld besteed aan  strontschepjes voor de hondeneigenaren om de rotzooi op te ruimen. Er  zijn dorpswachten aangesteld voor de handhaving. In Eibergen is de dorpswacht soms niet anders te zien dan op de  dinsdag morgen op de weekmarkt: dan heeft hij wat te kletsen met de  marktkooplui. Maar kijken naar dingen, onder andere het uitlaten van  de honden, daar voor is de dorpswacht niet aanwezig. Ook de  Ketterinksteeg is een grote honden uitlaatplaats.

J. Westhoff uit Neede: Naast dat veel mensen hun honden laten poepen op grasveldjes binnen de bebouwde kom, erger ik mij vooral aan de hondenbezitters die hun hond op de stoepen en fietspaden laten poepen en dit laten liggen. Ik heb zelf ook een hond, maar moet tijdens een wandeling goed uitkijken dat ik niet in de hondenpoep stap. Recentelijk moest ik al slingerend over de stoep en fietspad lopen. Dit komt voor bij de Bremstraat / Haaksbergseweg en het fietspad langs de rondweg.

Wilt u ook uw verhaal kwijt over hondenpoep in Berkelland? mail [email protected]. We gaan de gemeente even wakker schudden!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven