Plan om deel Koepel-terrein te verharden

tn_dsc01595NEEDE – De Needse carnavalsverenging, Stichting Evenementen Neede (SEN), en de organisatie van Oranjepop zijn op dit moment bezig met een plan om een deel van het Koepel-terrein te verharden. Na bijna elk evenement veranderd het terrein aan de Oranjelaan in een modderpoel en raakt het gras zwaar beschadigd. Het kost de organisatoren veel geld om elke keer de boel te herstellen en maatregelen te nemen om schade te verminderen (denk aan huren van rijplaten).

Gerd Jansen – voorzitter van carnavalsvereniging De Vlearmuze – laat vrijdagavond weten dat de plannen nog vers zijn. “Het realiseren van ons plan heeft eerst heel wat voeten in de aarde. De grond is van de gemeente en die moet toestemming verlenen. Ook willen we de buurt betrekken bij de ontwikkelingen. Binnenkort gaan we ons plan presenteren bij de gemeente Berkelland.”

De bedoeling is dat er grasbetonklinkers komen zodat het terrein zijn groene uitstraling niet verliest. Jansen: “Naast de kosten besparing is de verharding ook bedoeld voor gemak. Je kunt op deze manier veel beter het terrein betreden. Denk aan vrachtauto’s en auto’s die te tent moeten bevoorraden.” De organisatoren merken ook dat het gazon niet goed kan herstellen na een evenement.

Ondernemers in het dorp reageren positief op het nieuws. Karin Kamphorst – bekend van het Haantje – ziet het wel zitten. “We kunnen dan meer activiteiten organiseren. Denk aan een kofferbak- of een boekenmarkt, er zijn nog ideeën genoeg!”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2592]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven