Rotaryclub’s overhandigen flinke cheque

EIBERGEN/NEEDE – Woensdagavond werd in Haaksbergen een cheque van 7000 euro overhandigd aan de coördinator van Stichting KinderWensmobiel Barbara Reijrink en de penningmeester van deze stichting, Carolien van de Zant. Beiden waren aangenaam verrast over de hoogte van het gedoneerde bedrag. En ook blij over het feit dat er, ondanks de slechte economische tijden, in de regio nog gul wordt gegeven voor het goed doel.  De cheque was de opbrengst van de actie Sterren Stralen die jaarlijks rond de feestdagen wordt georganiseerd door de Rotaryclub´s Neede en Haaksbergen.

Rond kerst worden voor Sterren Stralen elk jaar weer speciaal voor deze actie ontworpen kerstkaarten verkocht. Het doel is fondsen te werven voor ‘kinderen in de knel’, met name kansarme kinderen in de regio. De Stichting Kinderwensmobiel organiseert voor acuut of chronisch zieke kinderen een uitstapje van één of twee dagen. Samen met familieleden. Deze kinderen zijn afhankelijk van apparatuur en veelal bedlegerig. Met behulp van een kinderambulance zijn ze dan letterlijk een dag mobiel.

De ambulance heeft het uiterlijk van een play-mobiel en is uitgerust met een sterrenhemel en een cd-speler. Op 9 februari werd uit de opbrengst van deze actie ook al een cheque van 3000 euro overhandigd aan Willem Hoevers, projectleider en medeoprichter van de Stichting Kans voor een Kind. Deze stichting vervult wensen van kinderen uit Twente. Het gaat hier om kinderen die getroffen worden door een kwaal van lichamelijke of psychische aard. De stichting vervult elk jaar de wensen van zo´n 60 kinderen.

Afgelopen jaar werd bijvoorbeeld een kind blij gemaakt met een zitplaats in een skybox van FC Twente. En een ernstig ziek kind kreeg de mogelijkheid nog een keer een bezoek te brengen aan zijn opa en oma in Turkije. Dit was voor alle betrokkenen een bijzondere gebeurtenis en belangrijke herinnering.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven