Blokker gaat verhuizen naar ander pand

NEEDE – De vestiging van Blokker in Neede verhuist van de Nieuwstraat naar ‘plan De Witte’ (voormalige beddenzaak) op de hoek van Rapenburg en de Ruwenhofstraat/Borculoseweg. Projectwethouder Han Boer in een korte reactie: ”Deze verplaatsing sluit uitstekend aan op ons streven om winkeliers van buiten het centrum naar het kernwinkelgebied te verplaatsen. Na het plan Simmelink is dit een volgende belangrijke stap in de revitalisering van het centrum van Neede.”

”Het draagt tevens bij aan de vernieuwingsslag die we in de Nieuwstraat willen realiseren zodat deze het karakter van een woonstraat krijgt. De verplaatsing van Blokker geeft ons de gelegenheid om de parkeerplaatsen over te nemen, een begin te maken met de herinrichting van de Nieuwstraat en deze van een nieuwe entree te voorzien. Het beschikbaar stellen van het budget van 200.000 euro ligt op 22 mei ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor”, aldus de wethouder.

De genoemde ontwikkelingen maken deel uit van het centrumplan Neede. Over de andere punten uit het centrumplan zal naar verwachting op 8 mei een ‘informerende commissie’ worden gehouden, waarbij de commissieleden ter plekke de situatie zullen bekijken. Vervolgens zal de gemeenteraad over het totale plan op 3 juli besluiten kunnen nemen.

De Needse gemeenschap en de gemeente hebben in 2010 een dorpsvisie het licht laten zien. Op 29 juni 2010 heeft de raad ‘Een blik op Neede 2020 Van, voor en door Neede’ vastgesteld. Het proces om daartoe te komen (Neede VIP) ging uit van de gedachte van de ‘regisserende gemeente’. De gemeente is daarbij één van de mogelijke partijen bij projecten.

Maar ook ondernemers, verenigingen, inwoners, de Gemeenschapsraad en anderen zijn voor projecten verantwoordelijk. Combinaties van projecten kunnen elkaar versterken en soms rekenen op extra subsidiemogelijkheden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven