De Ramsbeek krijgt drie nieuwe bruggen

tn_dsc01918EIBERGEN/REKKEN – Binnenkort kunnen automobilisten, landbouwvoertuigen, fietsers en wandelaars weer gebruik maken van de Hoge Diek. Door de aanleg van de ‘nieuwe’ Ramsbeek is dit nu niet mogelijk. De beek doorkruist op twee plekken de weg, daardoor zijn er flinke gaten ontstaan. Aannemersbedrijf Gerwers was maandag druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van de twee nieuwe bruggen. Samen met kraanbedrijf Kamphuis werd de klus geklaard.

Een groot hei-apparaat moest er aan te pas komen om meerdere stalen damwanden (6,5 meter) de grond in te slaan. Aan de Rekkenseweg (toegangsweg naar een boerderij) komt ook een brug over de Ramsbeek. “Hier komen vijvenveertig tons bruggen, ze moeten flink wat gewicht kunnen hebben in verband met het landbouwverkeer”, laat een medewerker van Gerwers weten.

Wanneer de nieuwe bruggen klaar zijn is nog niet bekend. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van waterschap Rijn en IJssel. Het hele gebied rondom de Ramsbeek is op de schop geweest. Zie bericht hieronder.

Eerdere bericht: Ramsbeek krijgt een complete make-over

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2624]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven