Rapper Yes-R trekt ruim 2000 bezoekers!

tn_yes-r-kermis-2012-1EIBERGEN – De voorzitter van stichting Draaimolen (Niek Boevink) kon zijn ogen niet geloven tijdens de openingsact van de Eibergse kermis. Rapper Yes-R zorgde letterlijk en figuurlijk voor spektakel. Zeker tweeduizend mensen (kinderen en hun ouders) kwamen op de BN’er af. Voor het podium was het flink dringen geblazen om een mooi plekje te bemachtigen. Boevink: ”We hadden verwacht dat het druk zou worden, maar dit is echt ongelofelijk.”

Yes-R verscheen iets later op het podium dan gepland. Hij stond in de file en daardoor liep het optreden ongeveer drie kwartier uit. De spanningen liepen daardoor hoog op. Veel kinderen konden niet wachten en gingen de BN’er opwachten achter het podium. Bij het zien van zijn auto gingen de jongeren flink uit hun dak. Ze holden samen met de organisatie richting het voertuig om Yes-R welkom te heten in Eibergen.

De rapper zong allerlei nummers (van vroeger en nu). Leipe mocro flavour, Rampeneren, en één van zijn laatste hits Heimwee. Zelfs René Duursma (‘kermisbaas’) keek op van het aantal bezoekers. Hij liet tijdens het optreden een bericht achter op Twitter. Yes-R zelf was ook zeer positief over het publiek. Hij plaatste de volgende tekst op Twitter: ”Wat een geweldig publiek in Eibergen! wat een show! nu op naar de volgende in Wehl vlakbij Doetinchem!”

Na Yes-R stond Grandma Daisy op het podium. Ook in de Eibergse cafés was er van alles te doen bij de Klok: DJ Dante en bij de Stier: DJ Vinyl Debiel Stephan.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2648]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven