Extra controles bij verboden hangplekken

Door Redactie op 24-04-2012

tn_wss-2BERKELLAND – Politie Berkelland gaat de komende periode weer controles uitvoeren op plekken waar jongeren zich op bepaalde tijden niet mogen ophouden. Het gaat hierbij vooral om schoolpleinen waar de bekende bordjes ‘Verboden Toegang Art. 461 WvSr’ hangen. Het voorjaar dient zich aan en dat betekent dat iedereen zich meer op straat ophoudt. Zo ook de jongeren, die elkaar vaker gaan opzoeken en hiervoor soms een hangplek creëren. Anton de Ronde: ”Dat gegeven is begrijpelijk, maar soms hinderlijk. Wanneer zij zich op plekken ophouden waar het bordje verboden toegang is aangebracht, dan gaat de politie binnenkort bekeuren.”

De bordjes hangen vooral op schoolpleinen omdat de jeugd zich daar vaak buiten schooltijden ophoudt, er vernielingen worden gepleegd of rommel wordt achtergelaten. Ook waren er in voorgaande jaren regelmatig klachten over geluidsoverlast, soms zelfs in de nachtelijke uren. Andere plekken waar regelmatig klachten over komen, zijn het station in Ruurlo en de parkeergarage in Eibergen. Wat veel jongeren niet weten is, dat wanneer je je op het terrein van het trein- of busstation ophoudt, zonder daadwerkelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, je ook in overtreding bent en hiervoor een bekeuring kunt krijgen.

De politie hoopt, dat jongeren hier rekening mee houden. Want laten we eerlijk zijn een boete kost 70 euro en dat geef je toch liever aan iets anders uit. Jongeren worden ook door de wijkagenten geïnformeerd over deze jaarlijkse aanpak. Het bericht zal ook via de sociale media verspreid worden.Ook het Bureau Halt en de gemeente Berkelland zijn bij het project betrokken. Jongeren die voor het eerst met de politie in aanraking komen, zullen voor verscheidene overtredingen doorverwezen worden naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Dit geldt niet alleen voor het zich bevinden op verboden terrein, maar ook voor baldadigheid, vandalisme, vernielingen, openlijk geweld tegen goederen, het verstoren van de openbare orde op trein/busstations, graffiti, openbaar dronkenschap en voor APV-feiten die te maken hebben met baldadig en overlastgevend gedrag, gebruik van alcohol/verdovende middelen en brandstichting. De jeugdhangplekken worden regelmatig bezocht door de dorpswachten van de gemeente.

De politie gaat actief de ouders van de jongeren die overlast veroorzaken benaderen. Zij spelen een belangrijke rol in de begeleiding van hun zoon/dochter. Mocht hun zoon/dochter betrokken zijn bij jeugdoverlast, dan kunnen ouders bij een eerste keer een brief thuis verwachten en bij een volgende keer een bezoek van de wijkagent of de taakaccenthouder jeugd voor een gesprek. Mocht de overlast daarna nog doorgaan, dan wordt getracht de jongeren door te verwijzen naar de hulpverlening, namelijk het JEKK (Jeugd En Kleine Kriminaliteit).

De politie hoopt dat inwoners van de gemeente Berkelland bij overlast contact opnemen met 0900-8844. De wijkagent speelt hierin een belangrijke rol en is ook via Twitter bereikbaar. De politie zal zoveel mogelijk proberen om bij overlastmeldingen direct te reageren. Wanneer zich op dat moment net een calamiteit voordoet, dan duurt de komst van de agenten langer of zijn zij misschien te laat om op uw melding te reageren.

Toch is het de bedoeling om na afloop (niet ’s avonds laat of nachts) telefonisch op uw melding te reageren, zodat u weet wat er met uw melding is gedaan. Een dergelijke terugkoppeling (service aan melders) wordt zeer gewaardeerd, is de ervaring van de politie.

Eerdere bericht: Schoolplein wordt nu een vieze hangplek!

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Een nieuwe Quali-tijd wandeling met verrassing rondom Neede
NEEDE - Zoekt u ook weleens naar een klein cadeautje, b.v. Valentijnsdag, voor iemand die eigenlijk alles al heeft? Bij de VVV Neede kennen ze da......
Lees verder »

Extra avond Brooksfeest in Ruurlo
RUURLO – Het Brooksfeest, georganiseerd door de Ruurlose Buurtvereniging Het Broek en Omstreken telt dit jaar een extra dag. Het jaarlijks terugkerend......
Lees verder »

Kansarme Poolse kinderen kijken uit naar ontspannende vakantie in Borculo
BORCULO - Pax Kinderhulp Borculo is vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor de vakantie van kansarme Poolse kinderen, die verblijven in wee......
Lees verder »

Jubileumvoorstellingen Toneelgroep Markvelde
REGIO - Dit jaar wordt door Toneelgroep Markvelde voor de tiende keer een stuk op de planken gebracht. Met slechts één noodgedwongen onderbreking in h......
Lees verder »

Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel bij Jazz Eibergen
EIBERGEN-Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel speelt donderdag 16 februari met zijn trio bij Jazz Eibergen in Het Muldershuis. Teus Nobel, trompet......
Lees verder »

Nicole Tekent (Koopman) laat u zien hoe een pasteltekening wordt gemaakt in Het Filter op Natuurpark Kronenkamp
NEEDE - Altijd al willen weten hoe een tekening met pastelpotloden wordt gemaakt? Op vrijdagmiddag 10 februari van 14.00 tot 16.00 uur is Nicole ......
Lees verder »

Genomineerden Beste Boek Achterhoek en Liemers bekend
BERKELLAND - Wat is het Beste Boek van Achterhoek en Liemers dat in 2022 is uitgebracht? De vijf genomineerden voor de titel zijn bekend. Het zijn – i......
Lees verder »

Thema-avond over vleermuizen bij De Huve in Eibergen
EIBERGEN - IVN/KNNV Oost-Achterhoek houdt woensdag 8 februari een thema-avond over vleermuizen. Spreker is die avond in De Huve aan de Grotestraat 52 ......
Lees verder »

Bloemschiklessen bij Groei & Bloei Berkelland
BERKELLAND – Begin februari beginnen bij Groei & Bloei Berkelland weer de bloemschiklessen. Men hoeft geen lid te zijn van Groei & Bloei Berke......
Lees verder »

Ester van de Haar nieuwe directeur Cultuur Oost
BERKELLAND - De Raad van Toezicht van Cultuur Oost, de Gelderse adviesorganisatie op het gebied van kunst en cultuur, maakt vandaag bekend dat Ester ......
Lees verder »

Extra voorstellingen Stokkums Toneel
REGIO - Vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten, heeft het Stokkums Toneel besloten om een extra voorstelling te geven op: Vrijdag 3 & zate......
Lees verder »

Filmavond in Beltrum
BELTRUM - Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur vertoont de Commissie Ontmoeting & Inspiratie de film Lion, in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

NUB TV

Boeren feliciteren FrieslandCampina in Borculo met verjaardag


BORCULO – De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Borculo bestaat 125 jaar, wat reden was voor Achterhoekse melkveehouders om woensdagochtend langs te komen met een bloemetje én een feestelijke banner. De boeren, die als lid onderdeel zijn van het internationale bedrijf, hopen zo de banden aan te halen. “Een mooi moment vanuit de boeren die bij ons zijn aangesloten”, vindt locatiedirecteur Eric Hassink.

“We zijn hier ooit begonnen met een boterfabriek, later kaas, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot wat je nu ziet staan.” Behalve een felicitatie, was het voor de boeren een manier om de banden aan te halen. Volgens Gerbert Boenink, voorzitter van de districtsraad van het bedrijf in de Achterhoek, is dat nodig: “De verbinding tussen de leden en de mensen die hier werken is minder geworden. Vroeger werkten de zonen en dochters allemaal in die fabriek. Wij willen die verbinding terugbrengen.” De locatiedirecteur herkent het verhaal. “Ik denk dat de band in het verleden misschien wel hechter geweest is, toen was het echt lokaal gericht”, zegt Hassink. “Het bedrijf is internationaler geworden, misschien zijn we ook wel wat uit elkaar gegroeid, maar de contacten zijn nog steeds goed.” Boenink: “In een coöperatie is net als in een familie veel discussie, er zijn continu mensen die iets vinden. In globaliteit zijn mensen tevreden, maar er zijn ook zeker kritische leden, dat is goed.”

‘Gezonde toekomst’
Hoewel er vanwege de stikstofcrisis bij sommige veehouders zorgen zijn over de toekomst, ziet de fabriek de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Zuivel in zijn algemeenheid heeft denk ik nog steeds een ongelofelijk mooie toekomst”, aldus Hassink, die aangeeft dat de locatie in Borculo onder meer kindervoeding en medische producten produceert. “Die breedheid zorgt ervoor dat we echt een gezonde toekomst tegemoet gaan.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »