Schoolplein wordt nu een vieze hangplek!

tn_wss-2EIBERGEN – Lege blikjes en flesjes bier, wietzakjes, glasscherven, peuken, bierdopjes, en zelfs condooms worden aangetroffen op het schoolplein van de Willem Sluiterschool. De school wordt al een tijdje geteisterd door hangjongeren die er – vooral in het weekend – een zooitje van maken. Voor buurtbewoners en ouders is de maat nu vol. “Het is gewoon gevaarlijk om je kind op het plein te laten spelen. Ik ben benieuwd of de politie op de hoogte is van deze situatie. We hopen dat ze snel ingrijpen.”

Volgens buurtbewoners zijn de jongeren tot laat in de nacht op het schoolplein te vinden. ”Soms nemen ze een krat bier mee en verstoppen deze in de bosjes. Overal ligt rommel, kijk maar in de groenperken. Ook het fietsenhok ligt bezaaid met rotzooi”, aldus een buurtbewoner. Het blijft niet bij rommel alleen, ook spugen de jongeren op het plein (zie ranzige foto).

De school heeft volgens de buurt al vaker maatregelen genomen om de hangjongeren te weren. Maar tot heden is dat nog niet gelukt. In principe kan niemand op het schoolplein komen omdat het hele plein is omringd door een hekwerk. Buurtbewoner: “Het schoolplein moet een veilige en schone plek zijn. Kinderen moeten er maandag gewoon kunnen spelen.”

De directie van de school was zondag niet bereikbaar voor commentaar. NUB gaat dit probleem op de voet volgen. Zijn er meer plekken in Berkelland waar hangjongeren vernielingen plegen en rommel veroorzaken? Wij horen het graag via [email protected].

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2561]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven