LTO start nieuw project: ‘Kijk in de stal’

EIBERGEN – De binding en bekendheid van burger met de agrarisch sector word steeds kleiner, zelfs in een agrarische gemeente als Berkelland. Daar wil LTO Noord afdeling Berkelland met het project ‘Kijk in de stal’ wat aan doen. De boerderij van tegenwoordig is een professioneel landbouwbedrijf met volop aandacht voor mens, dier en milieu. Dat wil afdeling Berkelland graag laten zien.

Op een viertal verschillende veehouderijbedrijven is de dagelijkse gang van zaken vastgelegd middels een video, welke op het bedrijf gepresenteerd wordt. De opening, waar bij deze iedereen voor wordt uitgenodigd, is op 12 mei om 13.30 uur, op het melkgeitenbedrijf van de familie Tuinte aan de Borculoseweg 51 te Eibergen.

Na de opening zijn de presentaties op het varkensbedrijf van de familie Ter Haar, het melkveebedrijf van de familie Erinkveld en het legpluimveebedrijf van de familie Gussinklo eveneens te bekijken. Ook is er een fietstocht gemaakt waarin alle bedrijven zijn opgenomen. Na deze tocht heeft u een goede indruk van hoe mooi onze agrarische gemeente is.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven