Bouwmarkt in Ruurlo heeft nieuwe naam

tn_dsc03591RUURLO – De Fixet bouwmarkt van Joke (43) en Harry (45) Lowik aan de Venterkamp in Ruurlo zal op 1 juni haar deuren openen onder de naam KlusWijs Ruurlo. Na de overstap van diverse Doeland- en Multimate ondernemers, elders in Nederland, is de bouwmarkt van Joke en Harry Lowik de eerste Fixet -vestiging die overstapt naar de jongste DHZ- formule van Nederland: KlusWijs. Joke en Harry Lowik waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe, onderscheidende aanpak.

”We hadden geen ‘wij’ gevoel meer met Fixet. Ook het huidige interieur met de daarbij behorende assortimenten was toe aan een nieuwe strategie en een eigentijdse ‘look & feel’. Te vaak blijven ondernemers hangen in het jasje dat ze, bij wijze van spreken, al tientallen jaren dragen. Gevolg is dat de winkel oubollig wordt, niet meer van deze tijd is en ook totaal niet meer verrast”, aldus het Ruurlose ondernemerspaar. Met de nieuwe aanpak onder KlusWijs zullen er vele nieuwe assortimenten te zien zijn en ook duidelijke accenten worden toegevoegd.

Alle onderdelen van deze nieuwe aanpak staan in het teken van rust, duidelijkheid, onderscheid, inspiratie en informatie. Zo is er een laminaatvloer te bewonderen met diverse grote vlakken in verschillende uitvoeringen. Ook de raamdecoratie is een blikvanger en vergemakkelijkt de keuze voor iedere consument. Volop inspiratie voor een nieuw interieur is te vinden op de bovenverdieping (entresol).

Opvallend in de nieuwe KlusWijs-bouwmarkt is het interieur met veel antracietgrijze accenten. Ook hebben alle hoge stellingen plaats gemaakt voor stellingen met een hoogte van 1,70 meter. Hierdoor wordt de bouwmarkt heel erg vriendelijk en straalt deze een enorme rust uit. Joke Lowik: ”Je wordt als consument echt vanzelf uitgenodigd om eens heerlijk in onze nieuwe winkel rond te lopen. Door het verlagen van alle stellingen is de bouwmarkt bovendien optisch enorm vergroot. Het hoofdpad is voorzien van zogenaamde Kluscoach borden. De meest voorkomende klussen staan daarop omschreven. De informatie kun je ter plekke downloaden met je smartphone middels de QR-codes.”

De gehele bouwmarkt beschikt over gratis WiFi. Geen smartphone? Dan is er altijd nog dezelfde informatie op papier die men mee kan nemen. De nieuwe KlusWijs bouwmarkt is ook voorzien van een unieke navigatie. Zo tref men geen borden meer aan waarop de assortimenten staan, maar hangen er vier reusachtige achthoeken aan het plafond. De achthoeken zijn opgebouwd uit steigerbuizen en geven met mooie beelden en korte teksten precies aan in welk gebied men het product vindt dat men zoekt. Heel gemakkelijk en nog sfeer verhogend ook.

Binnen de nieuwe assortimenten speelt met name ook de aanwezigheid van het KlusWijs huismerk een grote rol. Harry Lowik: ”De KlusWijs huismerken worden geproduceerd door vooraanstaande merkfabrikanten, dus kwalitatief zijn ze minimaal gelijk aan het bekende A-merk. Prijstechnisch liggen de huismerken echter zomaar twintig tot dertig procent onder de A-merken. Belangrijke assortimenten onder het KlusWijs huismerk zijn verf, deurbeslag, tuingereedschappen en ijzerwaren.”

KlusWijs Ruurlo introduceert ook voor haar vaste klanten de KlusWijs KlusPas. Uiteraard kan iedere consument zijn/haar oude Fixet pas omwisselen voor de nieuwe Kluspas. Iedere klant krijgt met deze KlusPas vijf procent van de aankoop op de pas gestort. Na twintig aankopen kan het saldo flink opgelopen zijn en is dan vanaf dat moment ook volledig besteedbaar. Toch mooi meegenomen! Vanaf de opening op 1 juni zal er ruim een week feest zijn bij de bouwmarkt. Zo zijn er zeer spectaculaire openingsaanbiedingen, waarbij producten zelfs ver onder de normale inkoopprijs worden aangeboden. Extra feestelijk wordt het op zaterdag 2 juni. Zo worden er die dag gratis suikerspinnen en ijsjes uitgedeeld en staat er een springkussen voor de kinderen op het parkeerterrein van de nieuwe KlusWijs aan de Venterkamp. Ook is er een Kärcher demonstratie vanuit een grote truck.

De officiële opening vindt donderdagavond 31 mei plaats. Maar eerst wordt de hele winkel verbouwd. Joke en Harry Lowik startte als jong ondernemerspaar de bouwmarkt in Ruurlo in 1993 onder de formule Plus Klus in een pand aan de Groenloseweg. In 1997 werd de bouwmarkt omgebouwd naar Fixet en twee jaar later (1999) werd de nieuwe (huidige) locatie betrokken met een winkeloppervlak van ongeveer duizend vierkante meter. Nu na vijftien jaar wordt dus een nieuwe weg ingeslagen onder de formulevlag van KlusWijs. De opening is voor de zeer enthousiaste Joke en Harry Lowik en hun medewerkers de start van een nieuw avontuur in Doe-Het-Zelf land. Voor KlusWijs betekent het de opening van de achttiende bouwmarkt in Nederland sinds begin 2011 en de opening van de tweede bouwmarkt in de nieuwe stijl en de eerste vestiging in deze stijl in de Achterhoek.

KlusWijs is de jongste doe-het-zelf-keten van Nederland. ,,De ondernemers die met ons in zee gaan hebben echter vaak een zeer lange historie met hun vestiging en een lange trouwe band met de consument. De kracht van de lokale KlusWijs-ondernemers in combinatie met de samenbundeling van activiteiten binnen KlusWijs, zorgt ervoor dat aan de volgende beloftes kan worden voldaan: vakkundig, vertrouwd en voordelig”, zo verklaart directeur Hans Hortensius van KlusWijs BV die vanuit Lieren bij Apeldoorn de nieuwe doe-het-zelf- keten met zes medewerkers aanstuurt.

Hortensius is uitermate blij dat Joke en Harry Lowik voor de nieuwe formule van KlusWijs hebben gekozen. ”Het enthousiasme en de gedrevenheid van Joke en Harry en hun medewerkers werkt aanstekelijk en dat ziet de consument terug in de sfeer en klantvriendelijkheid.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2765]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven