Bouwmarkt in Ruurlo heeft nieuwe naam

Door Redactie op 24-05-2012

tn_dsc03591RUURLO – De Fixet bouwmarkt van Joke (43) en Harry (45) Lowik aan de Venterkamp in Ruurlo zal op 1 juni haar deuren openen onder de naam KlusWijs Ruurlo. Na de overstap van diverse Doeland- en Multimate ondernemers, elders in Nederland, is de bouwmarkt van Joke en Harry Lowik de eerste Fixet -vestiging die overstapt naar de jongste DHZ- formule van Nederland: KlusWijs. Joke en Harry Lowik waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe, onderscheidende aanpak.

”We hadden geen ‘wij’ gevoel meer met Fixet. Ook het huidige interieur met de daarbij behorende assortimenten was toe aan een nieuwe strategie en een eigentijdse ‘look & feel’. Te vaak blijven ondernemers hangen in het jasje dat ze, bij wijze van spreken, al tientallen jaren dragen. Gevolg is dat de winkel oubollig wordt, niet meer van deze tijd is en ook totaal niet meer verrast”, aldus het Ruurlose ondernemerspaar. Met de nieuwe aanpak onder KlusWijs zullen er vele nieuwe assortimenten te zien zijn en ook duidelijke accenten worden toegevoegd.

Alle onderdelen van deze nieuwe aanpak staan in het teken van rust, duidelijkheid, onderscheid, inspiratie en informatie. Zo is er een laminaatvloer te bewonderen met diverse grote vlakken in verschillende uitvoeringen. Ook de raamdecoratie is een blikvanger en vergemakkelijkt de keuze voor iedere consument. Volop inspiratie voor een nieuw interieur is te vinden op de bovenverdieping (entresol).

Opvallend in de nieuwe KlusWijs-bouwmarkt is het interieur met veel antracietgrijze accenten. Ook hebben alle hoge stellingen plaats gemaakt voor stellingen met een hoogte van 1,70 meter. Hierdoor wordt de bouwmarkt heel erg vriendelijk en straalt deze een enorme rust uit. Joke Lowik: ”Je wordt als consument echt vanzelf uitgenodigd om eens heerlijk in onze nieuwe winkel rond te lopen. Door het verlagen van alle stellingen is de bouwmarkt bovendien optisch enorm vergroot. Het hoofdpad is voorzien van zogenaamde Kluscoach borden. De meest voorkomende klussen staan daarop omschreven. De informatie kun je ter plekke downloaden met je smartphone middels de QR-codes.”

De gehele bouwmarkt beschikt over gratis WiFi. Geen smartphone? Dan is er altijd nog dezelfde informatie op papier die men mee kan nemen. De nieuwe KlusWijs bouwmarkt is ook voorzien van een unieke navigatie. Zo tref men geen borden meer aan waarop de assortimenten staan, maar hangen er vier reusachtige achthoeken aan het plafond. De achthoeken zijn opgebouwd uit steigerbuizen en geven met mooie beelden en korte teksten precies aan in welk gebied men het product vindt dat men zoekt. Heel gemakkelijk en nog sfeer verhogend ook.

Binnen de nieuwe assortimenten speelt met name ook de aanwezigheid van het KlusWijs huismerk een grote rol. Harry Lowik: ”De KlusWijs huismerken worden geproduceerd door vooraanstaande merkfabrikanten, dus kwalitatief zijn ze minimaal gelijk aan het bekende A-merk. Prijstechnisch liggen de huismerken echter zomaar twintig tot dertig procent onder de A-merken. Belangrijke assortimenten onder het KlusWijs huismerk zijn verf, deurbeslag, tuingereedschappen en ijzerwaren.”

KlusWijs Ruurlo introduceert ook voor haar vaste klanten de KlusWijs KlusPas. Uiteraard kan iedere consument zijn/haar oude Fixet pas omwisselen voor de nieuwe Kluspas. Iedere klant krijgt met deze KlusPas vijf procent van de aankoop op de pas gestort. Na twintig aankopen kan het saldo flink opgelopen zijn en is dan vanaf dat moment ook volledig besteedbaar. Toch mooi meegenomen! Vanaf de opening op 1 juni zal er ruim een week feest zijn bij de bouwmarkt. Zo zijn er zeer spectaculaire openingsaanbiedingen, waarbij producten zelfs ver onder de normale inkoopprijs worden aangeboden. Extra feestelijk wordt het op zaterdag 2 juni. Zo worden er die dag gratis suikerspinnen en ijsjes uitgedeeld en staat er een springkussen voor de kinderen op het parkeerterrein van de nieuwe KlusWijs aan de Venterkamp. Ook is er een Kärcher demonstratie vanuit een grote truck.

De officiële opening vindt donderdagavond 31 mei plaats. Maar eerst wordt de hele winkel verbouwd. Joke en Harry Lowik startte als jong ondernemerspaar de bouwmarkt in Ruurlo in 1993 onder de formule Plus Klus in een pand aan de Groenloseweg. In 1997 werd de bouwmarkt omgebouwd naar Fixet en twee jaar later (1999) werd de nieuwe (huidige) locatie betrokken met een winkeloppervlak van ongeveer duizend vierkante meter. Nu na vijftien jaar wordt dus een nieuwe weg ingeslagen onder de formulevlag van KlusWijs. De opening is voor de zeer enthousiaste Joke en Harry Lowik en hun medewerkers de start van een nieuw avontuur in Doe-Het-Zelf land. Voor KlusWijs betekent het de opening van de achttiende bouwmarkt in Nederland sinds begin 2011 en de opening van de tweede bouwmarkt in de nieuwe stijl en de eerste vestiging in deze stijl in de Achterhoek.

KlusWijs is de jongste doe-het-zelf-keten van Nederland. ,,De ondernemers die met ons in zee gaan hebben echter vaak een zeer lange historie met hun vestiging en een lange trouwe band met de consument. De kracht van de lokale KlusWijs-ondernemers in combinatie met de samenbundeling van activiteiten binnen KlusWijs, zorgt ervoor dat aan de volgende beloftes kan worden voldaan: vakkundig, vertrouwd en voordelig”, zo verklaart directeur Hans Hortensius van KlusWijs BV die vanuit Lieren bij Apeldoorn de nieuwe doe-het-zelf- keten met zes medewerkers aanstuurt.

Hortensius is uitermate blij dat Joke en Harry Lowik voor de nieuwe formule van KlusWijs hebben gekozen. ”Het enthousiasme en de gedrevenheid van Joke en Harry en hun medewerkers werkt aanstekelijk en dat ziet de consument terug in de sfeer en klantvriendelijkheid.”

Foto’s Roy Nijman:

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Winterdag en natuurwandeling bij museum de Lebbenbrugge Borculo
BORCULO - Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten al......
Lees verder »

Bijzondere Walzheimer avond speciaal voor iedereen met een vorm van dementie en hun naasten
NEEDE - Het Alzheimer Trefpunt Berkelland sluit het jaar af met een bijzondere avond met dans en muziek, speciaal voor mensen met dementie en hun naa......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 4 december
NEEDE - "Een forse stijging van het aantal mensen dat gebruikt moet maken van de Voedselbank, ook in onze omgeving. Ze kunnen financieel niet meer ro......
Lees verder »

Reis in december voordelig met de bus en regionale trein
BERKELLAND - De gezellige decembermaand komt eraan! Wat zijn jouw plannen? Inkopen doen voor de feestdagen, een avondje uit, een kerstmarkt bezoeken ......
Lees verder »

Klassiek geschoolde musici verloren hun hart aan volksmuziek van de Balkan
RUURLO – zaterdag 10 december verwelkomt KunstKring Ruurlo in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo Trio BachTaloh. Een zigeunertrio waarvan de ......
Lees verder »

Politie Berkelland betrapt twee bestuurders die rijden onder invloed van drugs
BERKELLAND - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Berkelland twee keer een proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van ......
Lees verder »

Robotkassa’s van de toekomst in BIEBlab Ruurlo en Borculo
BERKELLAND – Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint he......
Lees verder »

Bijeenkomst Parkinson Café Berkelland 8 december: Ergotherapie bij parkinson
BERKELLAND - Ergotherapeuten Marise Vreugdenhil (Ergo Es) en Saskia Sollman (Sensire), beiden deelnemer aan het ParkinsonNet, houden een presentatie ......
Lees verder »

Lezing over de bestrijding van anti-semitisme in synagoge Borculo
BORCULO - ‘We kunnen ons niet veroorloven achterover te leunen’ Deze waarschuwende woorden van Eddo Verdoner, sinds april 2021 de eerste Nationaal Co......
Lees verder »

Succes voor Lynn Bouwmeester in Olst
NEEDE - Op de dressuurwedstrijd in Olst heeft Lynn Bouwmeester met haar paard Mon Chardonnay gestart in de klasse L1 dressuur. Ze reden twee mooie pr......
Lees verder »

Sint op bezoek in de Dijkhoek
BORCULO - Sinterklaas heeft afgelopen woensdag met 3 van zijn Pieten een bezoek gebracht aan de allerjongsten van v.v. DEO. Eén voor een werden de DE......
Lees verder »

Uitslagen bedrijfsschietcompetitie s.v. De Kroon Eibergen
EIBERGEN - Hierbij de uitslagen van de vierde schietwedstrijd Verenigings- & Bedrijfs Schietcompetitie 2022 (editie 51) georganiseerd door Schiet......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »