Bouwmarkt in Ruurlo heeft nieuwe naam

Door Redactie op 24-05-2012

tn_dsc03591RUURLO – De Fixet bouwmarkt van Joke (43) en Harry (45) Lowik aan de Venterkamp in Ruurlo zal op 1 juni haar deuren openen onder de naam KlusWijs Ruurlo. Na de overstap van diverse Doeland- en Multimate ondernemers, elders in Nederland, is de bouwmarkt van Joke en Harry Lowik de eerste Fixet -vestiging die overstapt naar de jongste DHZ- formule van Nederland: KlusWijs. Joke en Harry Lowik waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe, onderscheidende aanpak.

”We hadden geen ‘wij’ gevoel meer met Fixet. Ook het huidige interieur met de daarbij behorende assortimenten was toe aan een nieuwe strategie en een eigentijdse ‘look & feel’. Te vaak blijven ondernemers hangen in het jasje dat ze, bij wijze van spreken, al tientallen jaren dragen. Gevolg is dat de winkel oubollig wordt, niet meer van deze tijd is en ook totaal niet meer verrast”, aldus het Ruurlose ondernemerspaar. Met de nieuwe aanpak onder KlusWijs zullen er vele nieuwe assortimenten te zien zijn en ook duidelijke accenten worden toegevoegd.

Alle onderdelen van deze nieuwe aanpak staan in het teken van rust, duidelijkheid, onderscheid, inspiratie en informatie. Zo is er een laminaatvloer te bewonderen met diverse grote vlakken in verschillende uitvoeringen. Ook de raamdecoratie is een blikvanger en vergemakkelijkt de keuze voor iedere consument. Volop inspiratie voor een nieuw interieur is te vinden op de bovenverdieping (entresol).

Opvallend in de nieuwe KlusWijs-bouwmarkt is het interieur met veel antracietgrijze accenten. Ook hebben alle hoge stellingen plaats gemaakt voor stellingen met een hoogte van 1,70 meter. Hierdoor wordt de bouwmarkt heel erg vriendelijk en straalt deze een enorme rust uit. Joke Lowik: ”Je wordt als consument echt vanzelf uitgenodigd om eens heerlijk in onze nieuwe winkel rond te lopen. Door het verlagen van alle stellingen is de bouwmarkt bovendien optisch enorm vergroot. Het hoofdpad is voorzien van zogenaamde Kluscoach borden. De meest voorkomende klussen staan daarop omschreven. De informatie kun je ter plekke downloaden met je smartphone middels de QR-codes.”

De gehele bouwmarkt beschikt over gratis WiFi. Geen smartphone? Dan is er altijd nog dezelfde informatie op papier die men mee kan nemen. De nieuwe KlusWijs bouwmarkt is ook voorzien van een unieke navigatie. Zo tref men geen borden meer aan waarop de assortimenten staan, maar hangen er vier reusachtige achthoeken aan het plafond. De achthoeken zijn opgebouwd uit steigerbuizen en geven met mooie beelden en korte teksten precies aan in welk gebied men het product vindt dat men zoekt. Heel gemakkelijk en nog sfeer verhogend ook.

Binnen de nieuwe assortimenten speelt met name ook de aanwezigheid van het KlusWijs huismerk een grote rol. Harry Lowik: ”De KlusWijs huismerken worden geproduceerd door vooraanstaande merkfabrikanten, dus kwalitatief zijn ze minimaal gelijk aan het bekende A-merk. Prijstechnisch liggen de huismerken echter zomaar twintig tot dertig procent onder de A-merken. Belangrijke assortimenten onder het KlusWijs huismerk zijn verf, deurbeslag, tuingereedschappen en ijzerwaren.”

KlusWijs Ruurlo introduceert ook voor haar vaste klanten de KlusWijs KlusPas. Uiteraard kan iedere consument zijn/haar oude Fixet pas omwisselen voor de nieuwe Kluspas. Iedere klant krijgt met deze KlusPas vijf procent van de aankoop op de pas gestort. Na twintig aankopen kan het saldo flink opgelopen zijn en is dan vanaf dat moment ook volledig besteedbaar. Toch mooi meegenomen! Vanaf de opening op 1 juni zal er ruim een week feest zijn bij de bouwmarkt. Zo zijn er zeer spectaculaire openingsaanbiedingen, waarbij producten zelfs ver onder de normale inkoopprijs worden aangeboden. Extra feestelijk wordt het op zaterdag 2 juni. Zo worden er die dag gratis suikerspinnen en ijsjes uitgedeeld en staat er een springkussen voor de kinderen op het parkeerterrein van de nieuwe KlusWijs aan de Venterkamp. Ook is er een Kärcher demonstratie vanuit een grote truck.

De officiële opening vindt donderdagavond 31 mei plaats. Maar eerst wordt de hele winkel verbouwd. Joke en Harry Lowik startte als jong ondernemerspaar de bouwmarkt in Ruurlo in 1993 onder de formule Plus Klus in een pand aan de Groenloseweg. In 1997 werd de bouwmarkt omgebouwd naar Fixet en twee jaar later (1999) werd de nieuwe (huidige) locatie betrokken met een winkeloppervlak van ongeveer duizend vierkante meter. Nu na vijftien jaar wordt dus een nieuwe weg ingeslagen onder de formulevlag van KlusWijs. De opening is voor de zeer enthousiaste Joke en Harry Lowik en hun medewerkers de start van een nieuw avontuur in Doe-Het-Zelf land. Voor KlusWijs betekent het de opening van de achttiende bouwmarkt in Nederland sinds begin 2011 en de opening van de tweede bouwmarkt in de nieuwe stijl en de eerste vestiging in deze stijl in de Achterhoek.

KlusWijs is de jongste doe-het-zelf-keten van Nederland. ,,De ondernemers die met ons in zee gaan hebben echter vaak een zeer lange historie met hun vestiging en een lange trouwe band met de consument. De kracht van de lokale KlusWijs-ondernemers in combinatie met de samenbundeling van activiteiten binnen KlusWijs, zorgt ervoor dat aan de volgende beloftes kan worden voldaan: vakkundig, vertrouwd en voordelig”, zo verklaart directeur Hans Hortensius van KlusWijs BV die vanuit Lieren bij Apeldoorn de nieuwe doe-het-zelf- keten met zes medewerkers aanstuurt.

Hortensius is uitermate blij dat Joke en Harry Lowik voor de nieuwe formule van KlusWijs hebben gekozen. ”Het enthousiasme en de gedrevenheid van Joke en Harry en hun medewerkers werkt aanstekelijk en dat ziet de consument terug in de sfeer en klantvriendelijkheid.”

Foto’s Roy Nijman:

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ bij bieb Borculo
BORCULO – Op maandagochtend 19 (10.00 uur) en woensdagochtend 21 juni (10.00 uur) wordt, in samenwerking met de Regiobank Scharenborg Beltrum B.V., i......
Lees verder »

Rijbewijskeuringen CBR in Borculo
BORCULO - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/......
Lees verder »

Zondag 11 Juni Keramiekdag bij Museum Boerderij de Lebbenbrugge
BORCULO - De Lebbenbrugge in Borculo staat 11 juni van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van aardewerk. De deelnemende keramisten willen hun werk graa......
Lees verder »

Veel animo voor Rotor Recreatief 7 tegen 7 Voetbaltoernooi bij FC Eibergen
EIBERGEN - Er hebben zich maar liefst 23 teams aangemeld voor het Rotor Recreatief 7-7 voetbaltoernooi voor volwassenen(dames en heren) bij FC Eiberg......
Lees verder »

Picknickconcert Excelsior Gelselaar
GELSELAAR - Zondag 18 juni geeft muziekvereniging Excelsior een picknickconcert in de tuin van landgoed de Olde Renger, Oude Rengersweg 2 te Gelselaa......
Lees verder »

Amicitia Rietmolen toert verdan
RIETMOLEN - De ongedwongen sfeer en prachtige ambiance maakte de Tour de boer concerten in voorgaande jaren zeer succesvol. Bij het zoeken naar een n......
Lees verder »

Wie wordt er kampioen stoepranden in Berkelland?
BERKELLAND - Op donderdag 15 juni van 14.30 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 14 uur) organiseert Sjors Sportief/Creatief Berkelland i.s.m. Humankind F......
Lees verder »

Hoe effectief zijn relatiegeschenken voor promotie?
BERKELLAND - Relatiegeschenken zijn een effectieve manier om de relatie tussen bedrijven en hun klanten, leveranciers en werknemers te versterken. He......
Lees verder »

DEO MO15-1 kampioen
BORCULO - Afgelopen zaterdagochtend stond de laatste wedstrijd van de DEO MO15 op het programma. Bij winst op SJO AZSV-AD'69 waren de dames kampioen. ......
Lees verder »

Provincie trekt waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas Hambroekplas in Borculo in
BORCULO - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij Hambroekplas in Borculo ingetrokken. Uit recente controles van Waterschap......
Lees verder »

Gemeente en politie kunnen je hulp gebruiken bij drugsdumping
BERKELLAND - In de afgelopen maanden is er in vrijwel alle gemeenten om ons heen drugsafval gevonden. Het gaat om vaten die gedumpt zijn, maar ook ove......
Lees verder »

Hout beschermen met Remmers HK lazuur
BERKELLAND - Bent u op zoek naar mooie verf of lak om hout mee te bewerken, bijvoorbeeld omdat u zelf professionele schilder bent? Of bent u een amat......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen, lekker biertje­?
NEEDE - Steeds mear leu of zogenaamde deskundigen buugt zich oaver van alles wat met onze gezondheid te maken hef. Ik zol zeggen hol het bie thoes in......
Lees verder »

Fratsen ontheffing
BERKELLAND - Onze gemeente is met zichzelf an `t massen en mieren,noe blik dat ze al joaren illegaal alcoholische drankjes schenkt in hun kantine. Ve......
Lees verder »

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

NUB TV

Feest in straten van Rietmolen tijdens verlichte carnavalsoptocht

RIETMOLEN – Zeventien wagens vol kleurrijke verlichting trokken zaterdagavond door de straten van Rietmolen tijdens de verlichte carnavalsoptocht, die sinds 1997 georganiseerd wordt door carnavalsvereniging De Reetkwakers. Na de gedwongen coronapauze merkt de organisatie dat de animo er nog altijd is, maar dat de carnavalssfeer wat langzamer op gang kwam.

“De vibe moet er weer een beetje inkomen”, zegt Corine te Morsche namens de organisatie van de verlichte optocht. “We hopen dat het enthousiasme na dit jaar teurgkomt en dat ze toch weer wagens gaan bouwen.” In Rietmolen is de enige verlichte carnavalsoptocht van de Achterhoek. Dit is voor de deelnemers dan ook een belangrijke reden om mee te lopen. “De wagen komt heel mooi naar voren met al die lichtjes”, zegt een van de feestvierders, gehuld in een Yoshi-kostuum uit de gamewereld van Mario. “Het geeft veel meer sfeer”, zegt haar vriendin Wario. “En de karakters zelf komen er ook meer uit.”

Om jonge wagenbouwers weer aan de gang te krijgen wordt er ook nadrukkelijk samengewerkt met de Sint Jozef basisschool in het Berkellandse dorp. Alle groepen deden dit jaar mee. “Dus we hopen ook dat er vanuit daar nieuwe aanwas komt”, zegt Te Morsche. Mede-organisator Jarno Borgerlink vult aan: “Je moet de jongeren meer pushen om actief aan de gang te gaan. Maar als je deze optocht weer ziet staan, dat is gewoon gaaf.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »