Centrum in Neede kleurt helemaal oranje

NEEDE – Weer of geen weer, de Needse ondernemers gingen woensdagavond gewoon de straat op om het centrum van Neede te versieren met oranje-vlaggetjes. Al meer dan twintig jaar sieren de winkeliers de straten in het dorp. Wim Hondelink en Joop Bouwmeester zijn de mannen van het eerste uur. “We zijn bijna altijd van de partij, je moet er wat voorover hebben”, roept Hondelink die op zijn 65-jarige leeftijd de vlaggetjes nog steeds op de hoogste plekken vast moet knopen (zie foto’s en video).

De Borculoseweg en een gedeelte van de Oudestraat zijn voorzien van de vlaggetjes. “We zijn nog niet helemaal klaar, we komen vlaggetjes tekort vandaar dat de helft van de Oudestraat nu versierd is”, aldus Hondelink. Tijdens het ophangen van de oranje-vlaggetjes had het verkeer een klein beetje hinder. Iedereen had begrip voor de situatie. Vaak leverde dit lachwekkende momenten op (zie video).

Ondernemer Marcel Stroet was tijdens de klus een beetje aan het mopperen. “Het zijn altijd dezelfde ondernemers die meehelpen. We hopen ook een keer dat andere leden van de OVN de handen uit de mouwen steken. Iedereen was op de hoogte van deze ophang-actie. Maar bijna niemand kwam opdagen. De volgende keer verwachten we meer respons.”

Oja, de EOV in Eibergen moet vandaag of morgen alle oranje-vlaggetjes vervangen omdat ze door de zon zijn verkleurd. In plaats van oranje zijn ze nu geel!

Nieuwsuitberkelland.nl wil graag weten of er al meer tuinen of straten in oranjestemming zijn. Ook willen we graag reportages maken tijdens het versieren van de straat. Gaat u iets ludieks doen laat het ons weten via [email protected]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2759]

Gele vlaggetjes in Eibergen:
[nggallery id=2760]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven