Echtpaar De Gruil al zeventig jaar samen!

cid_34f76fc3-c0a1-4997-9c43-7aa5efa8d659lanNEEDE – Het is een bijzondere vermelding: Echtpaar De Gruil is zondag precies zeventig jaar getrouwd! Rie (97) en Joop (96) de Gruil werden daarom door burgemeester Hein Bloemen persoonlijk in het zonnetje gezet. Vijf jaar terug stond de burgervader ook al op de stoep tijdens het 65-jarig huwelijk van het echtpaar uit Neede. Samen met het fanfare van Concordia werd het bruidspaar opnieuw in de schijnwerpers gezet bij de familie aan de G.L. Rutgersweg in Noordijk.

Rie en Joop wonen nu ruim dertig jaar in Neede (eerst aan de Thoomsenweg en nu aan de Koeweidendijk). Daarvoor woonde het duo in Gouda. Nog steeds wonen ze zelfstandig, en doen nog veel dingen zelf. Oudste zoon Hans de Gruil: “Waarom ze in de Achterhoek zijn komen wonen? Vooral de natuur en de rust spreekt hen aan. Tot vorig jaar konden ze zelf nog toeren met de auto. Maar door gezondheidsredenen is dat niet meer mogelijk.”

”Ik ben nu 68 jaar, ben met pensioen, en nog steeds de zoon. Voor mij ook een aparte ervaring.” In totaal heeft het echtpaar uit Neede vier kinderen (drie zonen en één dochter). Hans laat weten dat zijn ouders elkaar nog veel langer kennen. “Voor het trouwen waren ze al zeven jaar samen.”

Foto’s Diederik Leutscher:
[nggallery id=2775]

Foto’s Hans de Gruil:
[nggallery id=2776]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven