Eerste wereldfestival in theater geslaagd

tn_dsc03694EIBERGEN – De initiatiefnemers, bezoekers en artiesten van het eerste wereldfestival genoten afgelopen zaterdag met volle teugen. Dat het festival anders is dan andere festivals was duidelijk te zien in het Eibergse theater. Raph Schouten: ”Het grappige is dat er heel veel verschillende mensen op het wereldfestival zijn afgekomen. Kijk maar rond, iedereen viert dit feestje op zijn eigen manier.” Het opvallendste was dat bezoekers aan het swingen waren op blote voeten. Kortom, bezoekers waren zo vrij als een vogel!

De wereldmuziekgroep Parne Gadje was één van de ’toppers’ op het wereldfestival. Met hun instrumenten maakten ze muziek uit de Balkan en het Midden-Oosten. De wereld-grooves van deejay Ronny Hammond uit Rotterdam vielen ook in de smaak. Ook NOblues, gitarist Manito, en Dina Drinks Tea zorgde voor een gezellige sfeer. “Je ziet dat het festival nog wel moet groeien, daarom geven we het volgend jaar gewoon weer een kans. Enkele bezoekers zijn hier nog nooit geweest en dat maakt het zo leuk”, zegt Schouten.

Maar niet alleen muziek stond er op het programma. Er waren verschillende workshops in het openluchttheater. Wim Holthaus verzorgde onder andere een workshop Djembe. Bas Vreeswijk trok ook veel bekijks met zijn kunstvliegers. Hij was heel relax aan het vliegeren bij de ingang van het theater. Reporter Roy Nijman sprak hem aan (zie video).

Het eerst volgende grote optreden in het theater is op 23 juni. Dan staat De Dijk op het podium. Schouten: “De voorverkoop gaat als een trein. Er zijn nu al zeker duizend kaarten verkocht.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2770]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven