Eiberrun: ASV pakt dit jaar zeer groot uit

EIBERGEN – Op zondag 20 mei organiseert ASV Eibergen haar 14e Eiberrun. Aangezien de terugkeer naar het centrum van Eibergen een feit is, belooft het een speciale editie te worden. De laatste maanden is er met veel enthousiasme samengewerkt tussen ASV Eibergen, de Eibergse Ondernemers Vereniging (EOV) en cafés De Klok, De Lindeboom, De Stier en Tijink. Samen hebben ze 1 doel voor ogen: Eibergen op de kaart zetten met behulp van de Eiberrun.

De samenwerking heeft resulteert in een aantrekkelijk programma voor het publiek. Zo wordt er een koopzondag gehouden van 11.00 tot 16.00 uur. Een lijst met winkeliers is terug te vinden op www.eiberrun.nl Daarnaast staat er een feesttent op de Brink, waar een hapje en een drankje genuttigd kan worden. Op het “open air” podium bij de tent zal MJ Richard vanaf 11.00 uur de muziek verzorgen.

Daarnaast volgt er ’s middags een optreden van zanger Tim Leon. Hij is hard bezig om binnenkort de hitlijsten te bestormen met zijn EK-single “Oranje Kampioen”. Het nummer is geproduceerd door Edwin van Hoevelaak (bekend van o.a. Nick en Simon). Hij ziet het helemaal zitten met de Twentse zanger en voorspelt een mooie toekomst.

Tot het randgebeuren behoort verder ook:  Een springkussen voor de kids (locatie: voor ABN Amro); – Demonstratie jeugdvoetbal FC Eibergen (locatie: Odinkplein); – Demonstratie “Kangoo Jump” Marieka Bomers (locatie: Kluiversgang); – Drummers en muziek voor de lopers op het parours. Op zondag 20 mei vanaf 11.00 uur  is er dus genoeg te beleven in het centrum van Eibergen. De boodschap van alle betrokken organiserende partijen luidt dan ook: kom op zondag 20 mei naar Eibergen en geniet mee!

Inschrijvingen In tegenstelling tot vorig jaar vallen de voorinschrijvingen tot nu toe een beetje tegen. Desondanks is de organisatie positief gestemd. “Mensen wachten de weersvoorspelling af en bepalen vaak op het laatste moment of ze komen lopen”, aldus Nick Kamers. Met de verhuizing naar het centrum heeft het inschrijfbureau ook een nieuwe locatie gekregen. Op zaterdag 19 mei (14.30-16.30) en zondag 20 mei (10.00-13.00) is het mogelijk om na in te schrijven bij café De Lindeboom. Hiervoor is een formulier te downloaden via www.eiberrun.nl

Net als andere jaren is het voor kinderen van de onder (t/m 8 jaar)- en bovenbouw (8-12jaar) van het basisonderwijs mogelijk om mee te doen aan de Eiberrun. Het is de gelegenheid om te ervaren hoe het is om aan echte hardloopwedstrijd mee te doen. Enkele kinderen zijn zaterdag reeds klaargestoomd voor de Eiberrun via de kidsclinic van Bert Vogel. Deze clinic was een succesvolle proef en zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar worden uitgebreid naar meerdere clinics voor kinderen. Iedere prestatie zal beloond worden met een mooie herinnering. Tevens worden er fraaie bekers uitgereikt aan de nummers 1-2-3.

De bedrijventeams bezitten zondag 20 mei over eersterangs plekken. Zij worden namelijk ontvangen in de feesttent op de Brink. De strijd om het “Achterhoeks Kampioenschap” zal gaan tussen teams van Van Wijnen Oost, Saint Gobain, Bonsen&Reuling, Interwand, Fysik, Gemeente Berkelland, Restaurant de Greune Weide en Salon Alivio Beauty & Wellness.

Na afloop van de wedstrijd kan men samen genieten van een welverdiende taart en de rest van het randprogramma in en rondom de feesttent.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven