Gerard Jansen koninklijk onderscheiden!

tn_dsc03239NEEDE – Op zaterdagavond 12 mei om 20.15 uur heeft burgemeester Hein Bloemen aan Gerard Jansen (57 jaar) uit Neede een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Dit gebeurde bij zalencentrum Hassink in Noordijk. De Needse Brandweervereniging organiseerde een feestavond. Tijdens deze avond wilde het korps nog even stilstaan bij het afscheid van Jansen van de vrijwillige brandweer op 1 november 2011.

Gerard was sinds 1 augustus 1989 lid van de vrijwillige brandweer, eerst bij de gemeentelijke Neede en sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 bij de gemeentelijke brandweer Berkelland. Op 1 november 2011 heeft Jansen de gemeentelijke brandweer verlaten. Hij is meer dan  22 jaar brandweervrijwilliger geweest in de functies van aspirant brandwacht, brandwacht, brandwacht 1e klas en hoofdbrandwacht. Gedurende deze periode was hij bereid dag en nacht klaar te staan omwille van de veiligheid van de inwoners van Neede en sinds 2005 Berkelland.

De inzet van Jansen van 1 augustus 1989 tot 1 november 2011 voor de samenleving op het gebied van de openbare veiligheid beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: ”iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Gelet op de aard, de duur en de uitstraling van zijn activiteiten ontvangt Gerard Jansen hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2723]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven