Henry Onstein bouwt aan buurtcentrum

dsc03495NEEDE – Henry Onstein (41) heeft grote plannen in Neede. Op dit moment bouwt hij aan een nieuw buurtcentrum in de Oudestraat. In het pand waar nu de glasvezelwinkel zit (waar vroeger slagerij Peeze zat, Oudestraat 48) wordt letterlijk en figuurlijk aan de weg getimmerd. “Ik noem het een sportactiviteitencentrum, je kunt hier straks poolen, tafeltennissen, darten, en lekker fitnessen in het krachthonk.” Jong en oud is straks welkom bij ‘The Dream Catcher’.

Voor Onstein is dit echt een droom die uit komt. ”Vandaar de naam dromenvanger. Dit is één van de dromen in mijn leven”, lacht de Needenaar. Voor Henry is het belangrijk dat het straks één grote familie gaat worden. ”Belangrijk is dat jongeren met ouderen communiceren en anders om.” De plannen om het sportactiviteitencentrum op te richten liggen bij de gemeente.

Het buurtcentrum moet laagdrempelig worden om iedereen een kans te geven om binnen te stappen. “Ik vraag voor verschillende onderdelen een kleine vergoeding, de koffie kost bijvoorbeeld vijftig cent. En ook voor het krachthonk moeten mensen een vergoeding betalen.” Wanneer het buurtcentrum open gaat is nog niet bekend. Henry hoopt in de zomer het centrum officieel te openen.

Pandeigenaar Mans Koster  – die Onstein helpt met het oprichten van het centrum –  is blij met de plannen. “We hebben al meerdere gesprekken gehad met de wethouder. Dit kan een mooie plek worden waar jongeren zich kunnen vertoeven. In Neede zoeken ze nog een plek door het wegvallen van de JOB bij het Bastion.”

De bedoeling is dat het buurtcentrum van 14.00 tot 17.00 geopend is. En ’s avonds van 18.00 tot 22.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven