Leerlingen bouwen bijzonder kunstwerk

NOORDIJK – Woensdag werd op camping d’n Eversman een spectaculair bouwwerk met bamboestokken in elkaar gezet door de basisschoolkinderen uit Noordijk. Precies 53 kinderen zijn naar de creatieve buitenactiviteit van Kinderwerk Noordijk gekomen. Op één van de grote velden van d’n Eversman werd een ruim 6 meter hoge piramide met bamboestokken in elkaar gezet. Dit bamboestieken is een techniek waarbij bamboestokken met een elastiek aan elkaar worden bevestigd.

De kinderen hebben  eerst in het klein geoefend waarna ze met 1,5 meter lange bamboestokken in teams mochten werken en bij elkaar met 210 bamboestokken, 35 piramides hebben gebouwd. De jongste kinderen hebben op stof letters geverfd om later met deze letters het bouwwerk tot een waar kunstwerk om te toveren.  Met een blauwe hemel als achtergrond stond op één reuze piramide te lezen: “KINDERWERK=TOP!”

Deze geweldige middag werd afgesloten met een barbecue en een enorme onweersbui. Maar dat kon de pret niet drukken. Kinderwerk dankt alle kinderen voor hun inzet en teamwork en wil graag benadrukken dat dit allemaal niet zonder de hulp van de andere vrijwilligers en sponsoren, kan worden gedaan. Bedankt, Casper, Mirja, Ramon, Hinko en Karin. Hopelijk tot het volgend schoolseizoen.

[nggallery id=2720]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven