Sieradendief dankzij tips in kraag gevat

Foto Clary Neede 009-BorderMakerNEEDE – De politie heeft dankzij hulp van getuigen en een toezichthouder van de gemeente Berkelland op donderdag 31 mei een man aangehouden die even tevoren bij juwelier Clary aan de Borculoseweg in Neede een diefstal had gepleegd. De verdachte, die zijn naam weigert op te geven, is ingesloten voor verhoor. De diefstal vond rond 15.30 uur plaats. De man toonde interesse in sieraden en greep er plotseling een paar weg en sprintte naar buiten. De eigenaresse ging er achter aan en sloeg alarm.

Diverse mensen hebben de politie gebeld en de vluchtroute van de verdachte doorgegeven. Een passerende toezichthouder van de gemeente reageerde heel alert door van een meisje een fiets te lenen en achter de vluchtende dief aan te gaan. Samen met de gealarmeerde politie wisten zij de dief te overmeesteren. De sieraden werden bij hem aangetroffen.

De man, die zijn naam niet wil opgeven, is ingesloten in het cellencomplex in Doetinchem.

[nggallery id=2780]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven