Monumentje geplaatst voor Ad van Baal

sam_0583NEEDE – Vrijdagmiddag is er tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Wilhelminastraat een monumentje voor Ad van Baal geplaatst in het gemeenteplantsoen tegenover fietsenzaak Cornelese. Groen-ondernemer Johan Geerdink (een goede vriend van Ad) onthulde samen met buurtbewoners en wethouder Fred Mulkens zijn eigengemaakt bankje. “Er zit een speciale gedachte achter dit monument. Als je goed kijkt staat er een stoel naast het bankje. Ad ging nooit op een bankje zitten”, lacht Geerdink.

Van Baal was een bekend figuur in Neede (overleed in 2008) hij heeft zich onder andere ingezet voor het Bastion. Geerdink: “Hij was heel betrokken en veel jeugdigen wisten dat, als ze iets voor elkaar wilden hebben dan trokken ze bij Ad aan de bel. Je kon alles met hem regelen.” Maar de buurtbewoners aan de Wilhelminastraat zullen Ad ook nooit vergeten. “Er waren in het verleden plannen om de woningen in de straat te slopen. Ad heeft zich ingezet om de sloop tegen te houden. En dat is gelukt!”, roept een bewoner.

Voor de bewoners reden genoeg om een monumentje te plaatsen aan het begin van de straat. Vrijdag was in de Needse straat de afsluiting van het groenomvormingsproject. De hele straat is op de schop geweest en opnieuw ingericht. Wethouder Mulkens overhandigde het beheerovereenkomst groen aan buurtvertegenwoordigster Silvia ten Brinke. “We gaan nu zelf de plantsoenen onderhouden.”

Binnenkort krijgt de straat een nieuwe asfaltlaag en dan ziet het straatje er weer tiptop uit. “We hebben nog één wens, in de straat mag je nu dertig kilometer per uur rijden. ”Vaak is de snelheid van de automobilisten veel te hoog. Daarom willen we er een 30-kilometerzone van maken. De gemeente en de politie zijn op de hoogte van ons plan.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2767]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven