Politie zoekt getuigen na een aanranding

EIBERGEN – De politie in Berkelland zoekt getuigen van een gewelddadige aanranding die maandagavond 30 april in het centrum van Eibergen heeft plaatsgevonden. Door haar geschreeuw weet het slachtoffer de aandacht van getuigen te trekken. Deze hebben nog getracht de verdachte aan te houden, maar de man weet te ontkomen. Tips zijn welkom op 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

De 35-jarige Eibergse viert Koninginnedag in het centrum van Eibergen en gaat omstreeks 22.30 uur geld pinnen bij een bank aan de Brink. Hier wordt zij aangesproken door een donkergetinte man. Deze loopt met haar op de Hagen in richting de Kleine Hagen. Na zo’n 50 meter bevindt zich daar een naamloze steeg. Plotseling grijpt de man haar vast en sleurt haar de steeg in. Door haar hevige verzet en geschreeuw laat de man haar los.

Ondertussen komen er enkele mensen op het geschreeuw af en zij proberen de man vast te grijpen. Hij ziet echter kans om te ontkomen en vlucht richting de Nieuwstraat. Het slachtoffer wordt door omstanders opgevangen en de politie wordt gebeld. Een eerste onderzoek naar de verdachte heeft nog geen resultaat. Van het slachtoffer wordt later die nacht een eerste verklaring opgenomen. Zij blijkt door het geweld lichtgewond te zijn geraakt.

De donkergetinte man, die mogelijk uit een Afrikaans land komt, wordt op 25 à 30 jr. oud geschat. Hij ongeveer 1.65 à 1.70 m. lang en heeft een normaal tot stevig postuur. Hij heeft zwart kort geschoren haar en sprak goed Nederlands. Hij droeg gisteren een donkere broek, een zwarte jas en zwarte schoenen.

De politie is met een buurtonderzoek begonnen en tips zijn welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven