Triathlon voor het goede doel in Neede

NEEDE – Susan van Doorn probeert op zaterdag 2 juni zoveel mogelijk geld bij een te brengen om sporten voor cf-patiënten (cf = cystic fibrosis ofwel taaislijmziekte) te promoten.  Dit doet ze door een triathlon te organiseren met een bijzonder randprogramma. Het evenement wordt geopend door Susan van Doorn. De oud-inwoonster van Neede is oprichtster van ‘Sporten met cf’ en lijdt sinds haar geboorte aan cystic fibrosis.

”Het is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Mensen met cf hebben vaak last van de spijsvertering en ze kampen regelmatig met chronische infecties aan de luchtwegen. Daardoor hebben ze een minder lange levensverwachting. Voor de meeste mensen die leiden aan cf is sporten daarom erg belangrijk. Het kan de longfuncties verbeteren en de conditie verhogen en er daardoor voor zorgen dat mensen met cf zich beter voelen en bijvoorbeeld sneller herstellen na een opname in het ziekenhuis.”

Omdat onder de aandacht te brengen van anderen heeft Susan van Doorn ‘Sporten met cf’ opgericht en een van de eerste wapenfeiten van deze stichting is de triathlon op zaterdag 2 juni. ”De volledige opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar sportmogelijkheden voor mensen die leiden aan taaislijmziekte.”

Het evenement start om 12.00 uur bij Sportcomplex ’t Spilbroek in Neede. Iedereen die een mini-triatlon aankan (500 meter zwemmen, 15 kilometer fietsen en 5 km hardlopen) mag meedoen. Inschrijfgeld gaat naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Deze stichting onderzoekt samen met fysiotherapeuten wat er gedaan kan worden om sporten bij cf-patiënten onder de aandacht te brengen en op de juiste manier te begeleiden.

Bij start en finish is een informatiemarkt, voor sportieve kinderen is er een springkussen en een kangoo-jump-parcours. Verder verzorgt zanger Irvine een optreden. Ook zal er de gehele dag een dj zorgen voor opzwepende muziek.

Voor meer informatie zie www.sportenmetcf.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven