Wim Karssenberg in het zonnetje gezet

BORCULO – Afgelopen week huldigde het Brandweer- en Stormrampenmuseum Borculo Wim Karssenberg voor zijn 300 ste rondleiding door het museum. Wim werd tijdens zijn rondleiding op een ludieke manier door de voorzitter van de Stichting Brandweermuseum Borculo verrast.

Deze brak in tijdens een rondleiding en vroeg de bezoekers of zij tevreden waren over de rondleiding. Iedereen verbouwereerd en enthousiast toen men hoorde dat het de 300 ste rondleiding betrof. Wim starte met zijn rondleidingen in juli 1993. Dat hij bij het Brandweer- en Stormrampenmuseum als rondleider kwam was puur toeval.

Wim heeft geen enkele achtergrond als brandweerman. Een goede vriend van Wim wou het Brandweermuseum bezoeken vroeg hem om hen rond te leiden en Wim stemde er spontaan mee in. De toenmalige VVV-Borculo kreeg dit in de gaten, zat krap in de rondleiders en aldus werd Wim gevraagd. Brandweerkennis heeft Wim opgedaan door veel erover te lezen onder andere het boek de Geschiedenis van de Brandweer en kennisoverdracht.

Hij zegt veel te hebben opgestoken van de toenmalige museumbeheerder Wim Vaags en oud voorzitter Wolter Tijdink. Saillant detail: Wim heeft alle 300 rondleidingen bijgehouden en kan zo zeggen wat zijn 137 ste is geweest. Wim vindt het leuk om verbaal kennis over te brengen en de gasten rond te leiden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven