Winkeliers sieren centrum met kunst-vlag

dsc03205EIBERGEN – Jarenlang was hij uit het straatbeeld verdwenen: de EOV-vlag. Maar sinds donderdag duikt de vlag weer op in het centrum van Eibergen. De activiteitencommissie van de Eibergse Ondernemers Vereniging heeft de nieuwe vlag samen met professioneel kunstenares Janet Timmerije ontwikkeld. “Het is zeker vijf jaar terug dat we voor het laatst een vlag aan de gevel hebben gehangen. Het waren vaak standaard vlaggen met een logo en naam. Maar dit is echt uniek, we hebben gewoon een kunstwerk voor de winkel hangen”, aldus Ronald Blankvoort.

Timmerije vond het een grote eer om de vlag te maken. “Dit is de eerste keer dat ik mijn schilderkunsten op een vlag heb gezet. De EOV vroeg of ik een vlag wilde maken met daarop iets over Eibergen. Ik vond de ijsvogel wel een gepast plaatje. Je moet dan ook meteen denken aan de Berkel.” Onderneemster Marieke Altena: “We wilde eigenlijk helemaal niet de oude vlag vervangen door een nieuwe. Het belangrijkste doel is om ons imago te verbeteren. Heel veel mensen weten helemaal niet wat de EOV is en wat we allemaal doen.”

De ondernemers hangen de kunst-vlag voor de zaak als er activiteiten zijn in het dorp, ook wordt hij opgehangen tijden de feestdagen. “Nu hebben we de vlaggen geplaatst omdat het bijna moederdag is. Het is ieder geval een mooie blikvanger, we krijgen al veel reacties van klanten”, zegt Blankvoort.

In totaal zullen er 85 vlagen opgehangen worden in Eibergen.  Altena: “Ook buiten het centrum is de vlag te zien. Denk bijvoorbeeld aan de Karwei. We adviseren de ondernemers wel om de vlag ’s avonds naar binnen te halen. Ze zijn nu al geliefd!”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2717]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven