Andriessen-complex officieel opgeleverd

andriessenBORCULO – Na drie jaar intensieve samenwerking tussen Habion, Careaz , aannemersbedrijf Kormelink en diverse andere (bouw)partijen zijn de appartementencomplexen en het woon-/zorgcentrum Careaz J.W.Andriessen in Borculo gereed en officieel opgeleverd aan de opdrachtgever.

Het project is opgesplitst in twee fases. De eerste fase is het woon-/zorgcentrum, dat al eerder is opgeleverd. De tweede fase is inmiddels ook gereed  en bestaat uit 3 gebouwen met 58 appartementen voor senioren die zelfstandig willen blijven wonen. De appartementen zijn bestemd voor de verhuur en worden aangeboden in verschillende prijsklassen. Bij de planontwikkeling is er bewust voor gekozen om de functie van het oude verzorgingshuis te behouden en verder uit te breiden met appartementen waar senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. De bewoners van de appartementen kunnen desgewenst zorg en dienstverlening afnemen bij het J.W. Andriessenhuis.

De drie appartementencomplexen liggen aan de rivier de Berkel en hebben passende namen gekregen: de Lelie, de Lis en de Dotter. Bewoners kunnen genieten van de parkachtige omgeving rond het J.W. Andriessen en hebben zorg- en servicediensten letterlijk naast de deur. De woonblokken langs de Graaf Wichmanstraat zijn net als het naastgelegen woonzorgcentrum, modern van architectuur. Elk woonblok heeft vier woonlagen. Aan comfort en veiligheid is veel aandacht besteed; de woningen zijn conform het landelijke keurmerk WoonKeur en levensloopgeschikt. Elk van de drie woongebouwen heeft een gezamenlijke berging voor fietsen en scootmobiels. Het centrum van Borculo ligt op loopafstand.

Woonblok 1 heeft 14 zeer royale huurwoningen. Het zijn driekamerappartementen, alle voorzien van een groot balkon of terras en een inpandige berging. Er zijn twee hoofdtypen appartementen, waarvan de grootste appartementen een badkamer met douche en bad hebben. Het tweede woonblok biedt 14 royale vrije sector-huurwoningen. Zij zijn vergelijkbaar met de appartementen in woonblok 1, met net iets minder oppervlakte.

Het derde woonblok heeft 30 driekamerwoningen. Net als bij het zorgcentrum worden twee gebouwonderdelen met elkaar verbonden via een glazen gang. Elk woondeel heeft 15 appartementen. Eerder werd al het woon-/zorgcentrum Careaz J.W.Andriessen in gebruik genomen, welke bestaat uit drie woonlagen met centrale voorzieningen bereikbaar, zoals het grand café, een kapper, activiteitenruimtes, kantoren en 41 ruimtes voor dagverzorging.

Het meest in het oog springend is het glazen atrium, dat de twee delen van het pand met elkaar verbindt en een fraai uitzicht biedt op de besloten tuin en de overige groenvoorzieningen van het terrein.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven