Band Boh Foi Toch treedt op in Gelselaar

GELSELAAR – Boh Foi Toch in Gelselaar! Het gerucht deed al even de ronde en daar staan ze dan. Dit jaar zal Boh Foi Toch het Ganzekuuk’n Festival in Gelselaar op  zaterdagavond 30 juni afsluiten. Deze heren uit het oosten zullen er alles aan doen om de bezoekers van het Ganzekuuk’n Festival een onvergetelijke en welverdiende herinnering mee te geven.

De band die ruim twintig jaar geleden als een geintje is begonnen met een repertoire van maar liefst 5 nummers, is tegenwoordig een niet meer weg te denken fenomeen uit de Achterhoekse muziekcultuur. De vier muzikanten van Boh Foi Toch hebben alle hun wortels in de Achterhoek. Diezelfde Achterhoek, die in veel van hun nummers als de kleinschalige samenleving wordt bezongen, gelauwerd én op de hak genomen.

Boh Foi Toch speelt spannende feestmuziek, uitgebreid met inhaakwalsen, melancholische nummers, up tempo rock en country-achtig werk. Het publiek kent meestal ook de refreinen, die dan uit volle borst worden meegezongen. De band Boh Foi Toch bestaat al ruim 20 jaar en heeft al eens eerder in hun beginperiode in Gelselaar opgetreden.

Voor velen uit de gemeente Berkelland en omgeving een mooie kans om hetzij een stuk jeugdsentiment te herbeleven of een aangename eerste kennismaking met de Achterhoekse muziekcultuur. Allemaal goede redenen om het Ganzekuuk’n Festival 2012 en het optreden van Boh Foi Toch op 30 juni ((vanaf 21.00 uur) niet te missen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven