Uitbater café de Stier viert 5-jarig bestaan

EIBERGEN – Exact vijf jaar geleden, op vrijdag 22 juni 2007, opende café de Stier haar deuren. Reden om het komende weekend flink uit te pakken met live muziek, hetgeen café de Stier typeert. Het is in de afgelopen jaren een echt muziekcafé geworden. Jamsessies, thema-avonden met deejays, band optredens en concerten van legendarische gitaristen als Guthrie Govan (Asia, The Aristocrats), José de Castro, Eef Albers, Ryan McGarvey en Carl Verheyen (Supertramp) zijn de revue gepasseerd.

Ook later bekend geworden talenten als Erwin Nyhoff en Chris Hordijk (Voice of Holland) hebben in het vijf jarige bestaan van De Stier meerdere malen opgetreden. Kastelein, Sander Haafkes, heeft door zijn eigen muziekverleden vele connecties met muzikanten en hij voelt goed aan wat muzikanten verlangen. Dat is de kracht van De Stier; muzikanten spelen er graag, muziekliefhebbers komen er graag en kunstenaars exposeren hun werk aan de muur. Er hangt een bohemien sfeer. De zeer verschillende muziekgenres die te beluisteren zijn, van jazz tot metal, spreekt een gemêleerd en alternatief publiek aan, van begin twintig tot ruim zeventig. Precies wat Sander voor ogen had toen hij vijf jaar geleden is begonnen met deze uitdaging.

Naast muziek is Sander ook gepassioneerd in sport. Regelmatig worden belangrijke sportwedstrijden op groot scherm vertoond. Muziek en sport, het lijkt een lastige combinatie voor een kroeg maar voor café de Stier lijkt dit bijzonder goed te werken. Zoals gezegd staat het programma van het aanstaande weekend vol met band optredens. De entree is het gehele weekend gratis. Vrijdag 22 juni trapt de band Soulkey om 22.00 uur af met een mix van soul, R&B, funk en disco. Zaterdag 23 juni treedt vanaf 22.00 uur de frontman van Snowy White, Ruud Weber, op met zijn eigen band.

Speciaal voor het lustrum van De Stier heeft deze zanger en bassist een aantal muzikale vrienden uitgenodigd om het optreden een extra bijzonder tintje te geven. Deze formatie speelt ‘New Blues’, moderne blues die flirt met aanverwante stijlen als jazz, rock en funk. Zondagmiddag staat vanaf 15.00 uur de driemanformatie Divulge op het podium. Divulge brengt rockmuziek met een repertoire van onder andere Pearl Jam, Nirvana, Smashing Pumpkins, Soundgarden, Radiohead, Deftones, Metallica.

Na het optreden van Divulge sluit de band My Propane aan het begin van de zondagavond het Stier-weekend af. My Propane speelt een mix van rauwe groove georiënteerde rock met elektronica die herinneringen oproept aan bands als Nine Inch Nails, Jane’s Addiction and Faith No More.

Begin 2012 is de band versterkt met gitarist Anand Mahangoe die eind jaren negentig is uigeroepen tot beste gitarist van Nederland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven