Controle: ‘Veel mensen met drank in auto’

tn_dsc04847RUURLO – De politie heeft vrijdagavond in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een grote alcoholcontrole gehouden op de rotondes in Ruurlo. Veertien politiemensen en acht personen van VVN stonden langs de weg om de blaastesten af te nemen. In totaal werden tweeduizenden bestuurders gecontroleerd. “Het is ons opgevallen dat er veel automobilisten met één of twee glazen bier achter het stuur zitten. Zelfs dit vermindert het reactie- en concentratievermogen. Het blijft dus gevaarlijk”, zegt een woordvoerder van politie Berkelland na de controle (22.15 uur).

Zes bestuurders moesten na het blazen een ademanalyse ondergaan. Drie personen kregen een proces verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. Ze moesten een boete betalen die varieert tussen de 380 en 470 euro. Ook kregen de overtreders een rijverbod opgelegd. Er werden ook andere bekeuringen uitgedeeld: Niet dragen gorden (3), niet handsfree bellen (2), negeren geslotenverklaring (1), rijden over doorgetrokken streep (1), en iemand die te hard reed.

Naast de politie en VVN was er ook een BOB-team naar Ruurlo gekomen. Ze deelden de beroemde sleutelhangers uit (zie foto’s en video). ”Kijk we hebben zelfs een roze sleutelhanger.” Burgemeester Hein Bloemen en raadslid Bennie Morsink moesten ook blazen. Morsink: ”Ik juich deze controles toe. De politie in Berkelland moet dit veel vaker doen. Alcohol en verkeer is geen goede combinatie.”

De politie deelde niet alleen boetes uit, mensen kregen ook waarschuwingen. Enkele jongeren die onderweg waren naar een optreden van Normaal moesten de wagen verlaten. Ze dronken bier en zaten op een gevaarlijke plek (zie foto’s).

Foto’s Roy Nijman (geen overtreders):
[nggallery id=2862]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven