De Burgemeestershoek is nu oranje-proof

tn_dsc03931NEEDE – Vrijdagavond werd er tot in de late uurtjes met man en macht gewerkt om de Burgemeester Mensstraat en de Burgemeester Heeremanstraat oranjeproof te maken. Buurtvereniging De Burgemeestershoek pakt dit jaar groot uit. ”Alle bewoners hebben een pakketje met vlaggetjes in de bus gehad met daarbij tekst en uitleg over de manier van ophangen. Je hebt op deze manier eenheid in de straat, en dat is duidelijk te zien. De meesten gingen meteen al aan de slag”, laat voorzitter Herman van Dijke weten.

De voorzitter (die al 25 jaar actief is) geeft aan dat er ook een grote tent in de straat komt. “We kunnen dan op een groot scherm de wedstrijden volgen.” Bertus Middelbos – die bij de activiteitencommissie zit – geniet van de oranjegekte in de straat. “We helpen vanavond de mensen die de vlaggetjes niet zelf kunnen ophangen. De oudere mensen vinden dit geweldig. Dit noemen we nou naoberschap!”

Naast de vele vlaggetjes en vlaggen heeft de straat ook andere versieringen (zie foto’s). Niet alleen aan Burgemeester Mensstraat en de Burgemeester Heeremanstraat kleurt het oranje. De bewoners aan de Kievitstraat zijn ook begonnen met versieren (zie foto’s). Ook daar komt een groot scherm op het gazon te staan. “We hebben een vergunning van de gemeente”, zegt een bewoner.

Gaat u de straat ook versieren? laat het ons dan weten via [email protected] Ook foto’s zijn welkom via dit adres!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2783]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven