De ‘knip’ in Oudestraat gaat verdwijnen

NEEDE – Er zit een ‘knip’ in de Oudestraat ter hoogte van Trao Stege. Bij deze zijweg is deze winkelstraat verdeeld in twee wegvakken met tegengesteld eenrichtingverkeer. Deze ‘knip’ is als maatregel niet logisch en zorgt voor extra autoverkeer in de straten om het winkelgebied. De knip verdwijnt nu als proef voor de duur van minimaal één jaar. Deze tijdelijke maatregel is het resultaat van het overleg van de Gemeenschapsraad Neede en de Ondernemersvereniging Neede met de gemeente Berkelland. Deze drie partijen gaan samen over een jaar de proef ook evalueren.

Het verwijderen van ‘de knip’ moet leiden tot een logische verkeerstructuur in het centrum en een betere bereikbaarheid van de parkeerplaatsen. Bezoekers van buiten Neede raken op dit moment soms totaal de weg kwijt. Zonder knip is vooral de parkeerplaats Ten Caoteplas beter en sneller te vinden. Ook zal het verkeer rond ‘de Hofmaat’ afnemen.

Naast het verdwijnen van ‘de Knip’ zijn er ideeën om de verbindingssteegjes tussen de parkeerterreinen en de Oudestraat duidelijker te maken en waar nodig op te fleuren en/of veiliger te maken. De Oudestraat blijft de wettelijke status van erf houden. In een erf passen fietsers en auto’s zich aan bij de voetgangers. De automobilist is ‘te gast’ en dient stapvoets te rijden. In de proef wordt nagegaan of de maatregel invloed heeft op de hoeveelheid doorgaand verkeer.

Bijzonder is de wijze waarop gemeente, Gemeenschapsraad en ondernemers nu samenwerken. De proef sluit prima aan bij de VIP Neede gedachte, waarbij ook praktisch gekeken wordt naar de invulling van een behoefte. Eind deze week wordt de proef gestart.

Zie hier de kaart met alle aanpassingen die worden toegepast in de Oudestraat.

Eerdere bericht: Winkeliers pleiten voor éénrichtingsweg

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven