Needse gastouder naar huis met diploma

NEEDE – Het was een behoorlijk pittige klus. Desondanks heeft gastouder Nanny Wisseborn en haar twee collega’s Nathalie Mensink en Henriëtte Slomp hun welverdiende diploma SPW3 behaald. Gastouderbureau De Bengel, waarmee zij samenwerken, is dan ook heel trots op dit behaalde resultaat. De helft van de deelnemers aan de verkorte SPW3-opleiding had al vroeg het bijltje erbij neer gelegd, maar Nanny, Nathalie en Henriëtte bleven stug volhouden met het gewenste resultaat.

Voordat ze aan de opleiding begonnen, werkten ze al een aantal jaren als gastouder. Op een gegeven moment wilden ze wat meer diepgang aanbrengen in hun werk met kinderen. Dus toen vorig jaar het aanbod kwam om de opleiding SPW3 verkort te doen, grepen ze die kans met beide handen aan. Naast hun werk als gastouder moesten ze bijna tien maanden lang veel zelfstudie doen en praktijkopdrachten uitvoeren. Voor de afstudeeropdracht moesten zij bijvoorbeeld iets nieuws bedenken wat toepasbaar was in de dagelijkse praktijk van de kinderopvang.

Nanny had een zintuigen ontdekdoos gemaakt. Henriëtte bedacht voor jonge kinderen een variant op Twister en Nathalie ontwikkelde een aanwezigheidsbord.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven