Have A Nice Day wordt gekker dan ooit!

EIBERGEN – Ook tijdens de achtste editie van het dancefestival Have A Nice Day (HAND) draait het natuurlijk vooral om vette beats. Toch is het populaire underground event zaterdag 7 juli gevarieerder dan ooit. ”Er is een zelfs een heuse ‘HAND-broaderie’ met hippe gadgets en een fotobooth, maar er is ook ruimte voor couleur locale”, vertelt mede-organisator Brent Roozendaal. Het festival is populairder dan ooit. Vorig jaar goed voor bijna 2.500 bezoekers, dit jaar is het festivalterrein iets uitgebreid.

”Daardoor kunnen we een nog breder programma neerzetten. Maar ook hier geldt; we willen het bovenal kleinschalig houden, want HAND is groot geworden door klein te blijven.” In de voorverkoop is driekwart van de tickets inmiddels verkocht. Het is juist de mix van dance met Achterhoekse kwinkslag die het festival zo bijzonder maakt. Ook dit jaar wordt de Berkelzomp weer opgepimpt tot hippe loveboat.

AMI Kappers gaat coole kapsels knippen en het Eibergse agrarische bedrijf Krooshof tapt zuivere zuivel. ”Dat is niet helemaal toevallig, want we hebben ‘De Koe’ als centraal thema”, vertelt Roozendaal met pretogen. Ook de folkloristische dansgroep Diekhookse Klumpkes zijn van de partij en gaan ‘live’ knieperkes bakken.

Opvallend is de nieuwe opblaasbare BlowUpChurch, waar zo’n honderd danceliefhebbers uit hun dak kunnen gaan bij een silent disco. Die komt tot stand met honderd draadloze hoofdtelefoons en twee deejays. Wie toe is aan een rust- en chillmoment: Dat kan bij de Irie Vibes Road Show met relaxte reggae en dub. Have A Nice Day duurt van 12.00 tot 24.00 uur.

Alle ins en outs en online ticketverkoop op www.haveanicedayfestival.nl.  Een kaartje kost in de voorverkoop €21,50 en aan de kassa € 25,– (zo lang de voorraad strekt).

Eerder: Eibergse dj’s actief op Have A Nice Day                     Have A Nice Day breidt uit naar de Maat

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven