Hof van Eckberge biedt ara’s onderdak

EIBERGEN – De nandoes, wallaby’s, alpaca’s en rendieren lopen al weer een tijdje in de inmiddels groene weides van Hof van Eckberge. Doordat deze dieren het Nuovo Mundo dierenverblijf hebben verlaten is plaats gemaakt voor twee andere diersoorten. Hiervoor moest dierverzorger Wilfried wel eerst het verblijf aanpassen, ara’s hebben namelijk de hele dag tijd om lekker op hout te bijten, dat doen ze dan ook graag. Met trespa en gaassoorten, aangevuld met zitstokken en touwen is het verblijf omgetoverd tot een geschikt ara-verblijf.

Eind vorig week is de eerste nieuwe diersoort gearriveerd bij Hof van Eckberge, genaamd Dotje en Kazimir, twee harlekijnara’s die vanuit de Stichting Papegaaienhulp dringend een goed onderkomen zochten. De contacten over deze plaatsing zijn gelegd door Stichting Aap, welke over waarschijnlijk twee weken vijf wasbeertjes bij Hof van Eckberge gaat onderbrengen.

De kleurrijke ara’s, die de bezoekers al regelmatig vriendelijke groeten met ‘hoi’ en ‘hallo’ wennen al goed aan hun nieuwe onderkomen en lijken het prima naar de zin te hebben. Stichting Papegaaienhulp is een ideële organisatie die zich sinds 1996 inzet voor het welzijn van papegaaiachtigen in Nederland. Stichting Papegaaienhulp (www.papegaaienhulp.nl) heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers en stagiaires van diverse opleidingen.

Zij houden zich vooral bezig met de verzorging van de vogels in ons opvangcentrum of doen onderzoek naar specifieke onderwerpen over papegaaien. Doordat de Stichting onlangs is verhuisd worden er momenteel nieuwe verblijven gebouwd. Broer en zus Dotje en Kazimir zaten bij de Stichting door de verhuizing in een te kleine kooi.

Zowel de Stichting als Hof van Eckberge maar vooral ook Dotje en Kazimir zelf zijn enorm blij met deze samenwerking en het nieuwe tehuis.

Foto’s Sam Wedel:
[nggallery id=2855]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven