Intocht avondvierdaagse een bonte stoet

tn_dsc04167NEEDE – “Het lijkt wel een carnavalsoptocht!”, roept een bewoner aan de Oudestraat. De organisatie van de avondvierdaagse mag dit compliment in zijn zak steken. De wandelaars pakten dit jaar groot uit tijdens de intocht. Vooral de kleur oranje was niet weg te denken in de bonte stoet (zie foto’s). Ook tijdens de vierdaagse heeft de oranjegekte toegeslagen, alles werd uit de kast gehaald om er een klein ‘voetbalfeestje’ van te maken. Klein en groot genoot van de laatste dag van de avondvierdaagse.

Maar niet iedereen liep in een oranje-tenue. Leerlingen, ouders en leerkrachten van de Kisveldschool waren volledig in het blauw gestoken. Harry Niemeijer (eigenaar van snackfabriek Elite) haalde zijn oude bakfiets uit de schuur om daarin enkele kinderen te huldigen. “Deze fiets komt uit het jaar 1950, een oudje dus”, grapt de Needse ondernemer.

De wandelaars werden langs de route opgewacht door familie en vrienden. Ze kregen bloemen en snoep voor een knappe prestatie. Het Bloemenhoekje verraste vele wandelaars met een gratis boeketje (zie foto’s). ”We hebben deze vierdaagseboeketten overgehouden. Weggooien is zonde, daarom delen we ze uit aan de deelnemers.”

Muziekkorpsen uit Haarlo en Neede zorgde voor een muzikale noot. De organisatie van de vierdaagse kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen dagen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2808]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven