Jongste papier-keerl (6) is nu al besmet!

EIBERGEN – Jinne Onnink (6) is nu al besmet met het ‘oud papier virus’. Elke derde zaterdag van de maand probeert Jinne aanwezig te zijn tijdens de inzamelingsdag van muziekvereniging Euphonia. Samen met de ervaren papier-keerls gaat hij mee de straat op. ”Jinne is erg fanatiek, hij ‘vreet’ papier, als hij ergens langs de weg papier ziet staan wat op de zaterdag niet is opgehaald springt hij het liefst van zijn fiets om het mee te nemen. Rijdt je met Jinne door Eibergen dan kan hij precies vertellen waar hij is geweest, dan zegt hij er ook nog bij waar het staat”, lacht zijn moeder Minette Onnink.

Het oud papier virus heeft Jinne niet van een vreemde, opa Fokkers haalt bijna dagelijks oud papier op voor de muziekvereniging. Jinne kan niet wachten totdat de vakantie aanbreekt. Onnink: ”In de vakanties en soms op zijn vrije middagen gaat Jinne mee de boer op, dit kan alleen als papa Johan ook mee gaat in verband met de veiligheid. Naast papa en opa is ook Henk Top dan van de partij, samen hebben zij het erg gezellig en maken ze veel grapjes.”

Opa zorgt goed voor zijn ‘personeel’, hij zorgt ervoor dat er altijd een pakje drinken is voor de harde werker met daarbij natuurlijk wat lekkers. ”Toen Jinne een aantal jaren jonger was schreeuwde hij al dat opa er aan kwam, terwijl er nog niets te zien was op de weg, kon hij dit zeggen, hij herkende het geluid van opa’s tractor.” Als het kon ging Jinne het liefst dagelijks mee oud papier ophalen dus opa heeft hem al voorgesteld om één dag in de week te snipperen van school, het is dat dit natuurlijk niet kan maar als het aan Jinne ligt deed hij dat maar al te graag.

De jonge papier-keerl vindt het prachtig om te zien hoe het papier in de kraakwagen gaat en probeert er zelf ook papier in te gooien (niet handig als je klein bent). Zijn liefste wens is om te kijken wat er gebeurt met het papier als de container of kraakwagen weer bij Knol in Hengelo is (NUB gaat proberen deze wens te vervullen). Jinne kan niet wachten tot de zomervakantie begint want dan kan hij weer regelmatig mee oud papier ophalen. Inmiddels zijn er ook al verschillende adressen waar Jinne een kopje koffie (glaasje fris) heeft gedronken tijdens het oud papier ophalen.

De muziekverenging is op zoek naar nog meer jong talent. Wil je ook helpen met papier ophalen? Bel dan secretaris Arnold Kion: 0545-474537 of 06-20949584.

Foto’s Minette Onnink – Fokkers:
[nggallery id=2832]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven