Mans Koster start de aanleg van glasvezel

tn_dsc04006NEEDE – Mans Koster (lid van initiatiefgroep Neede op Glasvezel) kreeg maandagmiddag de eer om het officiële ‘startsein’ te geven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Neede en Eibergen. Aan de Julianalaan mocht Koster rond 13.00 uur met een kraan de eerste schop in de grond zetten. Henk Holtrigter: “Waarom we Mans hebben uitgekozen voor deze openingshandeling? Hij heeft flink aan de kar getrokken en mensen gemotiveerd om mee te helpen om Neede aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.”

Bij het startmoment waren niet alleen vertegenwoordigers uit Neede aanwezig, ook leden van de initiatiefgroep Eibergen op Glasvezel waren van de partij. Jelle de Vries: “Ik heb de samenwerking tussen de mensen uit Eibergen en Neede als positief ervaren. We hebben veel van elkaar geleerd en het traject prima doorlopen. De aanleg in Eibergen is voor 8 juni nog niet klaar, daarom moeten we het tijdens het EK-voetbal nog één keer met UPC doen”, grapt de Eibergse ondernemer.

De gemeente Berkelland was ook uitgenodigd, maar de afdelingshoofd van de buitendienst (Jos Hollander) kwam te laat waardoor hij de openingshandeling miste. Over vijf/zes maanden moet in heel Neede het glasvezelnetwerk in de grond liggen. Op 5 juni (dinsdag) is er nog een inloopavond bij het Haantje in Neede. Hier krijgen mensen uitleg over de aanleg van het glasvezelnetwerk in Neede. Daarnaast kunnen inwoners terecht bij de Ideeënboerderij aan de Hessenweg in Neede – waar sinds 1 juni – een nieuw glasvezelservicepunt is geopend.

Het glasvezelservicepunt is op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De oude punten in de Oudestraat en in de Kluiversgang in Eibergen zijn gesloten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2795]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven