Nieuwe vervoersdienst voor Berkelland

BORCULO – ”Als gevolg van het aantal positieve reacties op onze oproep voor chauffeurs zal met directe ingang de Vervoersdienst Berkelland van start gaan. Deze vervoersdienst zal volledig door vrijwilligers worden uitgevoerd”, vertelt Wim Staargaard. Rob Wevers zal als vrijwillige coördinator zorgdragen voor het regelen van een chauffeur en de Servicedienst van Betula draagt zorg voor het aannemen van de aanvragen.

De Vervoersdienst ondersteunt de inwoners van Berkelland met incidenteel vervoer. De vervoersdienst is een ‘noaberdienst’ voor inwoners uit Berkelland die om gezondheidsredenen geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer of van een ander lokaal vervoersaanbod en die in eigen kring of omgeving geen vervoer kunnen regelen en geen taxi kunnen betalen. De Vervoersdienst wordt niet ingezet voor een rit in het vervoersgebied van de Vlearmoesbus. Als er toch een verzoek komt voor vervoer binnen dit gebied, dan wordt het betreffende telefoonnummer doorgegeven.

De Vervoersdienst heeft het doel bij te dragen aan het vergroten- of in stand houden van de mobiliteit, sociale contacten en zelfredzaamheid van de inwoners van Berkelland.  Een bezoek aan familie, de huisarts, fysiotherapie, bank of markt  zijn voorbeelden van bestemmingen. De chauffeur rijdt u tegen gemaakte onkosten (€ 2,00 plus € 0,30 per km.) naar uw bestemming en terug.

Indien nodig begeleiden zij u bij het gaan naar de afspraak. U meldt uw vraag om een rit minimaal 48 uur van te voren aan bij de Servicedienst van Betula. Deze is van maandag t/m vrijdag te bereiken van 08.30 – 12.00 uur. Tel.:  0545 – 46 99 87. E-mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven