Oldenkotse karmisse komt er weer aan

REKKEN – De voetbalwedstrijd tussen het Nederlands elftal en die Mannschaft op het EK in Polen en Oekraïne is nog maar net gespeeld en de Oldenkotse karmisse staat alweer voor de deur. Gelukkig maar, want de bloedspannende rivalenstrijd maakt daarmee plaats voor gemoedelijkheid als vanouds. Nieuw bij de altijd gezellige kermis op de grensovergang bij Rekken en Vreden, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli, is de combinatie van de activiteiten het levend tafelvoetbalspel en het grensvogelschieten.

De zogeheten Oldenkotse karmisse is al jaren hét zomerfeest voor jong en oud in de omgeving van Rekken en Vreden. De kermis staat voor grensoverschrijdend plezier, zowel letterlijk als figuurlijk. Nederlanders en Duitsers weten zich op het feest bij de grensovergang namelijk elk jaar te vinden voor een gezellig praatje, Nederlands biertje of Duitse bratwurst en de twee dagen durende kermis is dan ook een mooi voorbeeld van ‘noaberschap’.

Om de Oldenkotse karmisse nóg gezelliger te maken is de kermis in een nieuw jasje gestoken. Nieuw aan het feest is de combinatie van de twee activiteiten het levend tafelvoetbalspel en het grensvogelschieten. Beide activiteiten waren in voorgaande edities van de Oldenkotse karmisse een waar succes en de keuze voor de vernieuwing was dus snel gemaakt.

Het Grensvogelschieten vindt plaats op zaterdagavond 7 juli om 20.30 uur. Op de grensovergang zullen verschillende teams van 4 personen uit Nederland en Duitsland er alles aan doen de grensvogel van Oldenkotte naar beneden te halen. Aansluitend treedt in de versierde feesttent de muziekband ‘Storing’ op en draait iets verderop in Café Rotering disco drive-in Music Power. Het feest, waarvan de toegang gratis is, zal zonder enige twijfel tot in de late uurtjes doorgaan.

Op zondagochtend 8 juli om 11.00 uur wordt de dag ingeluid met een daverend Frühschoppen-concert van muziekvereniging Crescendo uit Rekken in samenwerking met de drumband, majorettes en minirettes. Hoogtepunt van de dag wordt echter het levend tafelvoetbalspel, in Duitsland ook wel ‘Human-kicker’ genoemd. Een groot luchtkussen van 17 bij 6 meter is dan het toneel van enerverende wedstrijden tussen verschillende Nederlandse en Duitse teams bestaande uit zes spelers.

Als er nog teams zijn die mee willen doen aan het levend voetbaltafelspel, dan kunnen zij zich tot donderdag 5 juli opgeven bij Café Rotering. Datzelfde geldt voor personen die zich willen wagen aan het grensvogelschieten. Op de Oldenkotse karmisse zorgen diverse kermisattracties en een springkussen ervoor dat er ook elke bezoeker wat te beleven valt. Het nuttigen van een lekkere Duitse bratwurst, een vertrouwde Nederlandse gebakken vis of toch maar een broodje döner kebap behoort eveneens tot de mogelijkheden. Hoewel de Oldenkotse karmisse dit jaar is vernieuwd, staat op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli zoals altijd gemoedelijkheid centraal.

Het zijn de feestvierende Nederlanders en Duitsers, gezellige activiteiten voor jong en oud en andere vermakelijkheden die het straatbeeld van Oldenkotte gaan bepalen. En dat kan niet anders dan gezellig worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven