Opbrengst open tuin gaat naar War Child!

tn_dsc04771GEESTEREN – Een tuin openen voor een goed doel dat hoor je niet zo vaak. Dietje en Jan Boeschoten organiseren op 1 juli aanstaande, en 5, 12, 19, en 26 augustus een open tuindag. De opbrengst (entreegeld en de verkoop van planten) gaat naar War Child. Dietje Boeschoten: “We reizen veel in Afrika en kwamen het werk van deze organisatie tegen. We hebben toen besloten dat we ons gaan inzetten voor War Child. Vandaar dat we deze actie hebben opgezet. We hopen dat er veel mensen komen, niet alleen voor het goede doel maar ook om inspiratie op te doen.”

De tuin van de familie Boeschoten ziet er op dit moment prachtig uit. Vele vaste planten staan in volle bloei. “Kijk eens wat een plaatje, dit is een Geranium ‘Rozanne’ deze bloem kleurt mooi bij het kattekruid.” De tuin van Dietje en Jan is niet zomaar een standaard tuin. In 2006 hebben de tuinliefhebbers de boerderij en een flinke lap grond gekocht aan de Esweg in Geesteren. “Er was alleen een weiland voor de rest niets.” Ze hebben toen een beroemde tuinarchitect in de arm geslagen. Janine ter Horn uit Amsterdam heeft de tuin ontworpen.

Dietje heeft samen met Jan van Houtum het beplantingsplan samengesteld. “We hebben vooral gekeken naar natuurlijke beplanting. In de tuin staan veel grassen. Waarom? Omdat de wei rond de tuin onderdeel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur. De overgang van het natuurgebied en de tuin is op deze manier een prachtig plaatje. We noemen dit daarom ook een landschappelijke tuin.” In de tuin is een bijzonder gebouw te vinden, een mölle uit 1899. Hier wordt regelmatig een expositie gehouden en spulletjes verkocht voor War Child.

De totale oppervlakte van de tuin en het natuurgebied is 1,4 hectare (tuin ongeveer 2500 m2). De tuin staat bij liefhebbers hoog aangeschreven. “Er komen regelmatig tuinclubjes een kijkje nemen, ze kijken hun ogen uit.” De familie Boeschoten is ook lid van de Nederlandse Tuinstichting. De rest houdt de redactie van Nieuwsuitberkelland.nl geheim. Iedereen is aanstaande zondag (1 juli) van 11.00 tot 16.00 uur uitgenodigd om een kijkje te komen nemen aan de Esweg 25 in Geesteren. De entree is 3,50, inclusief koffie/thee en een lekkere koek. De netto opbrengst is voor War Child. Inlichtingen via Dietje Boeschoten, telefoon 0545-481011 of mail naar [email protected].

Oja, de tuin van de familie Boeschoten is binnenkort te zien op de landelijke televisie. Talpa maakt binnenkort opnames in de tuin voor een nieuw tuinprogramma. Tuinarchitecten strijden tegen elkaar. Een jury kiest de mooiste tuin. Misschien is de tuin strak de mooiste van Nederland!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2853]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven