Traumaheli ingezet bij ongeval met letsel

tn_sam_0619NEEDE – Een Duitse traumahelikopter – met medisch personeel – heeft woensdagavond rond 19.30 uur assistentie verleend bij een zwaar ongeval op de Koeweidedijk (zandweg). Een bestuurder van een crossmotor (pitbike) raakte de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. De 42-jarige Needenaar raakte ernstig gewond. De politie en een ambulance waren snel ter plaatse, meteen werd ook een traumaheli opgeroepen. De heli landde in een weiland naast de zandweg.

”Het slachtoffer raakte rond 19.00 uur met zijn motor in een slip, waarna hij frontaal op een boom botste”, aldus de politie. De bestuurder is met meerdere verwondingen – per traumahelikopter – afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is onbekend. Buurtbewoners hebben wel een vermoeden. “Er wordt hier bijna elke avond gecrost in de omgeving. En vaak met enorme snelheden. Dit kan niet goed gaan.”

Na het ongeval heeft de politie de weg afgesloten voor een onderzoek. Het ongeval trok heel wat bekijks, dat kwam voornamelijk door de komst van de traumaheli.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2837]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven