Twee telkasten geplaatst in Oudestraat

img009NEEDE – In de Oudestraat worden sinds enkele dagen alle voertuigen geteld met behulp van speciale verkeerstellers (telkasten). Ter hoogte van Oxalis is een kast geplaatst en in de buurt van de VVV. De gemeente Berkelland kon vrijdag nog niet vertellen waarom ze geplaatst zijn. Maar voor veel ondernemers is het al lang duidelijk dat ze er staan in verband met de mogelijke aanpassing van de rijrichting in de straat. “Het moet weer flink wat geld kosten, ze kunnen beter meteen de boel veranderen!” zegt een ondernemer.

Eerdere bericht: Winkeliers pleiten voor éénrichtingsweg

Update maandag 4 juni 10.30 uur:
Reactie gemeente, Henny Roos: ”Voordat er een besluit wordt genomen over een proef rondom de knip in de Oudestraat willen we graag weten hoeveel verkeer er nu door de straat gaat. De telkasten blijven ruim een week staan.”

Update maandag 4 juni 11.00 uur:
Buurtbewoner: ”Ik lees het artikel over de telkasten in de Oudestraat maar weten jullie al, wat daarvan de bedoeling is? De tellingen zullen n.l. heel onvoordelig uitpakken voor het noordelijke gedeelte van de Oudestraat omdat er momenteel veel meer verkeer door de Oudestraat gaat dan normaal i.v.m. de afsluiting van de weg tussen Albert Heijn en de voormalige slagerij Frankes. Als ik normaliter naar huis rijdt ga ik doorgaans achterlangs, maar nu moet je door de Oudestraat net als alle andere mensen die achter ons bij de artsen, apotheek, en hun winkels-woonhuizen moeten zijn.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2784]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven