Veel vertier op ‘Oranjefeest’ in Geesteren

GEESTEREN – Ze hebben er in Geesteren twee jaar op moeten wachten, maar van donderdag 5 juli tot en met zondag 8 juli is het weer tijd voor het Oranjefeest in en rond de feesttent aan de Keistraat in Geesteren. Voor iedereen is er een aantrekkelijk programma samengesteld, met letterlijk voor elk wat wils.

Donderdagavond om half acht opent burgemeester Hein Bloemen van de gemeente Berkelland de festiviteiten. Aansluitend volgt een muzikale show van muziekvereniging Amicitia. Na dit optreden volgt het vogelschieten en vogelgooien, waarbij burgemeester Bloemen het eerste schot zal lossen. Ook is er een attractief spel, waaraan alle buurten in Geesteren deelnemen. In de tent begint om half tien het feest met een optreden van “Ghost Town” met als speciale gast Marieke Dollekamp.

Ook op vrijdag is er een druk programma. ’s Ochtends om half tien is er een playbackshow voor de basisschoolleerlingen. In de middag start om twee uur de seniorenmiddag met een optreden van het “Duo On-Fire”. Dit jaar een middag die je meeneemt naar de tijd van toen. Vrijdagavond vanaf half acht treden sterren uit de top tien, musicals, popmuziek en cabaretiers voor het voetlicht tijdens de playbackshow voor en door alle buurten. Na afloop van de playbackshow is er een grandioos feest met “Don’t shoot the pianoplayer”.

De volgende ochtend om acht uur wekt een aantal reveilleblazers de inwoners uit Geesteren om zich op te maken voor de optocht die ’s middags om twee uur begint. Er doen zeventien wagens aan mee, enkele loopgroepen en twee muziekkorpsen. Na de optocht vinden de laatste 2 spelen plaats: 1 voor vriendengroepen en 1 spel speciaal voor senioren. Na afloop is er de prijsuitreiking bij de feesttent m.m.v. “de Pleardöpkes”.

Voor de kinderen staat er zaterdag vanaf drie uur ’s middags tot acht uur ’s avonds een spectaculaire bungee trampoline op het feestterrein en voor de jongsten een draaimolen. Zaterdagavond vanaf 21.00 uur is er een spetterend slotfeest met  “Kabaal”. De entree is op alle dagen en avonden gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven