VVN: Rijvaardigheidsrit voor 50-plussers

BORCULO – Veilig Verkeer Nederland organiseert de BROEM-rijvaardigheidsritten voor 50 plussers uit de gemeente  Berkelland. Dit gaat gebeuren op maandag 17 september bij Kerkemeijer in Borculo (BROEM= BReed overleg Ouderen En Mobiliteit).

Het verkeer is drukker dan ooit tevoren, veel wegen en kruispunten zijn ingewikkelder geworden en er zijn verkeersregels gewijzigd of bijgekomen. Daarbij komt nog dat het verkeer sneller en haastiger is geworden. Daarnaast gaan verschillende lichaamsfuncties met het verstrijken der jaren ongemerkt achteruit. Dat is niets bijzonders. Integendeel, het is een volkomen normale zaak, waar niemand slapeloze nachten van hoeft te hebben. Het vervelende is wel dat die functies van groot belang zijn in het hedendaagse verkeer. Vooral het horen, het zien, het concentratievermogen en de reactiesnelheid zijn hierbij belangrijk.

Het zal daarom duidelijk zijn dat het nooit kwaad kan van tijd tot tijd die rijvaardigheid onder de loep te nemen. Om deze reden neemt Veilig Verkeer Nederland afdeling Berkelland samen met welzijnsorganisatie Betula het initiatief om dit jaar wederom rijvaardigheidsritten voor 50-plussers te organiseren. Dit jaar is bedraagt de eigen bijdrage bij deelname slechts € 5,– (3 consumpties inbegrepen).

Het programma beslaat een dagdeel met daarin drie onderdelen: een rit van een half uur in de eigen auto met een ritadviseur van een autorijschool, een presentatie over verkeersregels en verkeersgedrag en workshops waarin gehoor- en gezichtsvermogen en de reactie getest worden. Ook kunnen tijdens dit laatste onderdeel lokale verkeersknelpunten worden besproken. Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat. Voor de goede orde: het gaat niet om een herexamen en de rit heeft geen gevolgen voor het huidige rijbewijs van de deelnemer.

Voor meer informatie over de rijvaardigheidsritten: Veilig Verkeer Nederland afdeling Berkelland, mevr. J. Goorhorst, tel. 06-40604192 of mevr. W. ten Elshof, tel. 06-13959605. Er kunnen uit Berkelland 60 personen worden toegelaten (30 per dagdeel). Let op: er wordt gereden in de auto van de deelnemer.

Inwoners van 50 jaar en ouder uit Berkelland kunnen zich voor de rijvaardigheidsritten op maandag 17 september  opgeven tot 15 augustus 2012  (bij voorkeur per mail), [email protected] of [email protected] of telefonisch tussen 18:00 – 20:00.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven