Bewoners nieuwbouw ontvangen sleutel

NEEDE – Op 5 juli ontvingen de eerste bewoners van de nieuwbouw aan de Rutgerinkdijk in wijk De Berg de sleutel van hun nieuwe woning. ProWonen maakte van de overhandiging iets bijzonders door bewoners, naast de sleutels, een puzzelstuk te geven. Alle bewoners van de nieuwbouw in deze straat kunnen hiermee een cadeau bij elkaar puzzelen.

Aan de Rutgerinkdijk bouwde ProWonen zes comfortwoningen en zes poortwoningen. Bewoners van de comfortwoningen ontvingen op 5 juli de sleutels van hun nieuwe woning. De poortwoningen worden op 20 september opgeleverd. Bewoners van die woningen ontvangen dan de sleutels en een puzzelstuk. Alle puzzelstukken worden verzameld op een bord, waar uiteindelijk een complete puzzel op verschijnt. De bewoners leveren de puzzel in bij ProWonen en verzilveren zo hun cadeau.

Van de zes comfortwoningen verhuurt ProWonen er vijf. Eén woning is verkocht. Een comfortwoning heeft de woonkamer, keuken, (hoofd)slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woningen zijn zo gebouwd dat bewoners er kunnen blijven wonen, ook als de gezondheidssituatie verandert. De poortwoningen vormen in de straat, zoals de naam al zegt, een poort. Van de zes poortwoningen zijn er vier verkocht en twee verhuurd.

Met de oplevering van alle woningen aan de Rutgerinkdijk is het tweede nieuwbouwproject van Wijkplan De Berg afgerond. Het eerste nieuwbouwproject van het wijkplan, achttien comfortwoningen aan de Bonkertskamp, is in april afgerond. ProWonen gaat op 12 juli deze eerste nieuwbouw in de wijk officieel heropenen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven