Brandweer redt jonge kat uit hoge boom

tn_img359NEEDE – Brandweer Neede heeft zaterdag aan de Dumasweg het leven van een jonge kat gered. Het diertje zat al ruim twee dagen in een hoge boom maar kon niet meer op eigen kracht naar beneden komen. Buurtbewoners konden het dierenleed niet aanzien en trokken zaterdagavond bij de dierenambulance aan de bel. Medewerkers van de ambulance kwamen ter plaatse. De dames zagen al snel dat ze zelf de klus niet konden klaren. Het korps uit Neede werd rond 20.00 uur opgepiept om assistentie te verlenen.

Met behulp van een ladder klom een spuitgast in de hoge boom (conifeer) om de kat te vangen (zie video). Dit plannetje lukte niet, maar gelukkig schrok de jonge kat en viel hij een stuk naar beneden. Na nog een paar vangpogingen belandde de kat op het dak van een schuur. Het diertje sprong naar beneden en kwam rechtstreeks in de armen van een brandweerman terecht. Dit leverde een luid applaus op.

De medewerkers van de dierenambulance hebben de kat overgebracht naar dierenasiel Brammelo. Daar wordt de kat onderzocht omdat hij wat verwondingen heeft opgelopen. Volgens buurtbewoners is de jonge kitten gedumpt in de straat.

Een mevrouw wilde de kat graag meenemen naar huis maar dat mocht niet omdat hij ruim twee weken in een quarantaine-ruimte moet verblijven.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2932]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven