Eibergse in actie voor een Thais weeshuis

afbeelding38EIBERGEN – Marieke Roerdink uit Eibergen gaat van 24 juli tot eind augustus naar Thailand om zich in te zetten voor een weeshuis in het plaatsje Phrae (vrijwilligerswerk). Dit is niet de eerste keer dat Marieke naar Thailand is afgereisd, in 2010 ging ze samen met een vriendin (Femke Aarnink). Op dit moment is ze bezig om geld in te zamelen, dit bedrag gaat volledig naar het weeshuis. Volgens Roerdink hebben de kinderen het geld hard nodig.

Het geld gaat naar de bouw van het weeshuis (uitbreiding) zodat ook nieuwe kinderen een ’thuis’ kunnen vinden, de boerderij die naast het weeshuis staat (inkomsten weeshuis), community project (arme gezinnen in de omgeving ondersteunen), lesgeld voor de leerlingen en loon voor de leerkrachten, lonen voor de Thaise medewerkers en voedsel voor de weeskinderen. Marieke (22) heeft veel ervaring in de zorg. Ze werkt op dit moment in het Slingeland ziekenhuis en bij Buurtzorg.

“Het geld wat ik daar nu verdien gebruik ik voor de reis naar Thailand en de kost en inwoning.” Roerdink gaat tijdens haar aanwezigheid onder andere les geven (Engels), creatieve bezigheden organiseren, kinderen helpen met hun dagelijkse routine en medewerkers bijstaan. Het weeshuis valt onder de organisatie Mercy International.

”Op dit moment heb ik al duizend euro, maar dit is nog lang niet genoeg. Ik hoop dat particulieren en bedrijven een bedrag willen schenken.” De Eibergse heeft deze actie zelf opgezet.  Meer info mail [email protected] of kijk op www.mariekefemke.waarbenjij.nu.

[nggallery id=2913]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven