Erg veel animo voor imkerdag in Borculo

tn_dsc06271BORCULO – Imker Antoon Klein Willink (75) uit Borculo heeft afgelopen zondag (15 juli) tijdens de Nationale Imkerdag – rondom de Lebbenbrugge –  geen minuut stil gezeten. De imker op leeftijd deelde continu zijn passie met de vele bezoekers (zie foto’s en video). ”Kijk dat is de koningin, die heeft een helm op. Die wordt met de helm op geboren”, lacht Klein Willink. De Imkerdag trok de hele dag veel bekijks. Leden van de imkerverenging Berkelland waren aanwezig om tekst en uitleg te geven over het uitstervend vak.

Antoon maakt zich nog niet zo’n zorgen. ”Deze dag werpt zijn vruchten af. We hebben al twee jongeren die waarschijnlijk een imkeropleiding willen volgen.” Wat de Borculoër meer zorgen baart is het slechte honingjaar. ”De voorjaarshoning was heel slecht, nu maar open dat de heide ons nog wat goeds brengt.” Klein Willink zit al zestien jaar in het vak. Aan de Grolsesteeg in Borculo heeft hij zijn beien (20 kasten).

“Het is een hobby waar je veel tijd in moet steken. Van april tot eind juli moet je om de negen dagen thuis zijn om de kasten te controleren.” De imkerverenging uit Berkelland kijkt met een tevreden gevoel terug op de dag. “We hebben veel geluk gehad met het weer. Ook de combinatie met de textieldag is perfect”, zegt één van de leden.

Mensen konden zich dus goed vermaken op het terrein. Ook toeristen kwamen een kijkje nemen tijdens de imker- en textieldag. Ook op andere plekken in Berkelland stelden imkers de deuren op voor publiek (Het Klooster in Ruurlo en Imkerij Ruven te Borculo).

Foto’s Roy Nijman:

[nggallery id=2912]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven