Echtpaar kiest 40 jaar dezelfde camping

tn_dsc07030NEEDE – Henk (87) en Marietje (81) Diks uit Neede werden afgelopen zaterdagmiddag (28 juli) in het zonnetje gezet op camping Den Blanken. Het echtpaar staat precies veertig jaar op de camping. En dat is een unieke gebeurtenis. Voor de eigenaar reden genoeg om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Henk en Marietje wisten van niets. In alle rust waren ze aan het genieten op hun vaste stek. Opeens stond er een grote felicitatiegroep voor de deur. Familie, vrienden en campinggasten kwamen het echtpaar feliciteren.

Ook bakkerij Stroet hoorde deze week het nieuws en bracht de familie Diks een grote taart (zie foto). Na alle handjes en zoenen mocht Henk persoonlijk een jubileum-plaatje op de caravan schroeven. Maar dat was nog niet alles, Henk en Marietje werden verrast met een onthulling van een bord voor de stacaravan. Samen trokken ze een handdoek naar boven en kwam de naam ’t Diks-laantje tevoorschijn.

Niet alleen Nieuwsuitberkelland.nl was ter plaatse om het nieuws vast te leggen. Het programma Hart van Nederland vond het nieuws ook uniek en maakte opnames van het spektakel. Vanavond (22.55 uur ) is het item te zien op SBS 6. De zoon van het echtpaar staat op een afstandje te genieten. ”Ik moet er om lachen, mijn vader is aan het genieten dat zie je aan zijn gezicht, mijn moeder laat het over haar heen komen”, zegt Henny Diks.

Henk en Marietje vieren binnenkort nog een feest. Op 8 augustus zijn te precies 65 jaar samen. “Op die dag gaven ze elkaar de eerste zoen”, lacht Henny.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2950]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven